Roger Hebbelinck - Ets, Vrouw met kind

Roger Hebbelinck - Ets, Vrouw met kind kopen? Bied vanaf 20!
Roger Hebbelinck - Ets, Vrouw met kind kopen? Bied vanaf 20!Roger Hebbelinck - Ets, Vrouw met kind kopen? Bied vanaf 20!Roger Hebbelinck - Ets, Vrouw met kind kopen? Bied vanaf 20!Roger Hebbelinck - Ets, Vrouw met kind kopen? Bied vanaf 20!Roger Hebbelinck - Ets, Vrouw met kind kopen? Bied vanaf 20!Roger Hebbelinck - Ets, Vrouw met kind kopen? Bied vanaf 20!Roger Hebbelinck - Ets, Vrouw met kind kopen? Bied vanaf 20!Roger Hebbelinck - Ets, Vrouw met kind kopen? Bied vanaf 20!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Roger Hebbelinck (1912)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekEts
DragerPapier
StijlRealistisch
OnderwerpFiguren
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen33 cm x 18 cm (h x b)
Passe-partout44 cm x 28 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage56/100


Roger Hebbelinck (Brussel, 1912 - 1987) is een Belgisch kunstenaar.
Hebbelinck werkte als schilder, aquarellist, etser en cineast. Hij werd vooral bekend omwille van zijn etsen. Hij was een leerling van A. Bastien, J. Delville, G. Van Strydonck, A. Stevens, I. Van Mens, J. Van Santen en P. Mathieu bij wie hij studeerde aan de Academie van Brussel.
Aan de Academie van Brussel kreeg hij les in aquarelleren van I. van Mens en gravure van J. van Santen. Hij etste een groot aantal pittoreske stadshoekjes in historische steden. Hij verzorgde de etsen voor het boek Les Villages Illusoires van E. Verhaeren. Als cineast maakte hij onder andere de documentaire La Naissance d'une Eau-forte die een prijs won op het Filmfestival van Cannes en een documentaire over de opbouw van het Atomium.
Als beeldend kunstenaar richtte hij voor de oorlog in 1932 een etsdrukatelier op en etste zeer vele pittoreske stadsgezichten in België. Ook etste en aquarelleerde hij in Nederland (Bergen op Zoom) en het zuiden van Frankrijk en Spanje. Bijzonder zijn verder zijn kleuretsen die hij maakte naar werken van zijn collega's V. de Saedeleer en A. Saverys. Deze signeerde hij met het pseudoniem "Belin".
ConditieGoed

In goede staat.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Roger Hebbelinck (1912)

Belgisch Belgisch Alle items van deze kunstenaar (8)

Geplaatst door  duif
FA. (50)

Lid sinds 2018
1570 verkochte items
Alle items van deze verkoper (143)
Pinterest
28 cm
44 cm
18 cm
33 cm
Sluit over 8d 1u 44m 38s
Openingsbod€ 20
Veilingkosten: 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
VerzendingWereldwijd
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:25-01-2023 om 23:48
Eindtijd:08-02-2023 om 20:41
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.