Simon Sint - zon door wolkendek | aquarel - ingelijst

Simon Sint - zon door wolkendek | aquarel - ingelijst kopen? Bied vanaf 49!
Simon Sint - zon door wolkendek | aquarel - ingelijst kopen? Bied vanaf 49!Simon Sint - zon door wolkendek | aquarel - ingelijst kopen? Bied vanaf 49!Simon Sint - zon door wolkendek | aquarel - ingelijst kopen? Bied vanaf 49!Simon Sint - zon door wolkendek | aquarel - ingelijst kopen? Bied vanaf 49!Simon Sint - zon door wolkendek | aquarel - ingelijst kopen? Bied vanaf 49!Simon Sint - zon door wolkendek | aquarel - ingelijst kopen? Bied vanaf 49!Simon Sint - zon door wolkendek | aquarel - ingelijst kopen? Bied vanaf 49!Simon Sint - zon door wolkendek | aquarel - ingelijst kopen? Bied vanaf 49!Simon Sint - zon door wolkendek | aquarel - ingelijst kopen? Bied vanaf 49!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Simon Sint (1926)
TypeTekening / Aquarel
Periode1945 t/m 1999
TechniekAquarel
DragerPapier
StijlRealistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen33 cm x 45.5 cm (h x b)
Lijst50.5 cm x 60.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Aquarel van de veelzijdige kunstenaar Simon Sint (1926-2007), verkeert in zeer mooie staat!
Dit werk past helemaal in het rijke oeuvre van Sint. Het kleurgebruik is treffend en geeft een bijzondere sfeer aan dit werk.
Mogelijk stelt deze aquarel het landschap rondom Wilnis voor waar hij woonde en waarvan hij vele werken maakte. 
Het werk is rechtsonder met de hand gesigneerd, en zit met origineel passe-partout in een kunststof wissellijst met glas. 
Foto's maken deel uit van de beschrijving. Foto's zijn deels schuin genomen om weerspiegeling te vermijden en de fraaie kleuren tot hun recht te laten komen.

Over de kunstenaar:
Simon Sint, geboren in Amsterdam op 9 juni 1926, bezocht na zijn middelbare school een particuliere tekenschool in Amsterdam.
In zijn carrière als beeldend kunstenaar fascineerden twee soorten landschappen hem: de weidsheid, de luchten en de intimiteit van de polders rond Wilnis, waar hij woonde, en de warmte van het Franse landschap van Argentat in de Dordogne en in het ten oosten daarvan gelegen Corrèze, waar hij lange tijd een gedeelte van het jaar doorbracht. Hij beheerste vele technieken: gouache, aquarel, olieverf, houtsnede en pentekenen. 
Een allergie voor olieverf leidde ertoe dat hij zich ging toeleggen op het aquarelleren. Al zijn werken maakte hij bij daglicht, kunstlicht was niet aan hem besteed.
Zijn talent gebruikte Sint om alle facetten van de natuur vast te leggen op doek en papier. Kenmerkend voor zijn landschappen is een speciale speling van licht en tegenlicht waardoor de sfeer van het Hollandse of Franse landschap ongeëvenaard is weergegeven.

Sint was behalve schilder ook musicus. Als gitarist speelde hij bij de in 1947 opgerichte Chico’s en vanaf het begin van de jaren ’80 vormde hij met andere beeldende kunstenaars de Hot Club des Peintres. Cowboy-stijl en jazz in Franse stijl waren favoriet.
Simon Sint overleed op 24 november 2007 in Wilnis.
Tal van aquarellen van Sint maken deel uit van de collectie van de Kunstuitleen de Ronde Venen.

Bron: www.kurve-kunstuitleen.nl 
ConditieZeer Goed

de aquarel zit in een kunststof wissellijst met geringe gebruikssporen passend bij de leeftijd

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Simon Sint (1926)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  takamine
FA. (4)

Lid sinds 2020
306 verkochte items
Alle items van deze verkoper (31)
Pinterest
60.5 cm
50.5 cm
45.5 cm
33 cm
Sluit binnenkort 2u 33m 44s
Openingsbod€ 49
Veilingkosten: 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHoorn,  Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:25-01-2023 om 20:28
Eindtijd:31-01-2023 om 20:19
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.