• Populair
  • Loopt vandaag af
  • 1e keer aangeboden
  • Vanaf 1 euro
  • Vandaag geplaatst
  • Laatste kans
  • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
FA. (1)

Stef Jurrien - Tekening: Compositie met licht gebogen lijnen - 1998

Stef Jurrien - Tekening: Compositie met licht gebogen lijnen - 1998 kopen? Bied vanaf 125!
Stef Jurrien - Tekening: Compositie met licht gebogen lijnen - 1998 kopen? Bied vanaf 125!Stef Jurrien - Tekening: Compositie met licht gebogen lijnen - 1998 kopen? Bied vanaf 125!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  KiewitKunst
FA. (172)

Lid sinds 2011
5368 verkochte items
Alle items van deze verkoper (361)
  • Stef Jurrien (1953)
TypeTekening / Aquarel
Jaartal1998
TechniekPotlood
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen50 cm x 65 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Tekening van Stef Jurrien. Compositie met licht gebogen lijnen. Jaar: 1998. Afmetingen blad: H50 x b65cm. Afmetingen voorstelling: H48 x b63cm. Het werk is voorzien van een paraaf(initialen-monogram), door de kunstenaar. De authenticiteit van het aangeboden werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.

Verzenden: onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.


Levensloop
Pierre van Soest vestigde zich in 1947 te Amsterdam. Hij bezocht van 1947 tot 1949 de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam en ontving in de jaren 1953 en 1954 de Koninklijke Subsidie voor de Schilderkunst.
Vanaf 1964 woonde en werkte hij afwisselend in Amsterdam en Helle (Zuid-Limburg). Hij was met onder anderen Frans de Boo, Roger Chailloux, John Grosman, Guillaume Lo-A-Njoe, Karl Pelgrom, Jan Sierhuis, Aat Verhoog en Leo de Vries lid van de Amsterdamse kunstenaarsgroep Groep Scorpio.[1] In de jaren 1965-1966 en 1969-1971 was hij docent bij Ateliers '63 in Haarlem en van 1972 tot 1978 aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te 's-Hertogenbosch. Hij was veel werkzaam op het gebied der monumentale kunsten en voerde wandschilderingen en betonreliëfs uit in openbare en particuliere gebouwen in Nederland.
Van Soest overleed op 2 januari 2001.
Schilder van reeksen
Vanwege zijn abstract-expressionistische stijl is het vroege werk van Van Soest vaak bestempeld als post-Cobra, een term waar de kunstenaar zelf niet achter stond. Vanaf eind jaren zestig ging Van Soest schilderen in reeksen. Wanneer hij door een bepaald motief werd gegrepen, was dit aanleiding voor een hele serie aan werken. Voorbeelden zijn 'Paraplu's', 'Insecten', 'Weekendfilm' en 'Portret van Helle'. Olieverf kreeg gezelschap van acryl.
De daaropvolgende reeksen hadden veelal een kunsthistorisch motief. De eerste reeks die dat opleverde, was 'Met Jan van Eijck op bezoek bij de familie Arnolfini' naar het bruidspaar Arnolfini van de schilder Jan van Eijck, dat in de National Gallery van Londen hangt. De reeks werd gevolgd door de serie 'Dulle Griet', naar het gelijknamige werk van Pieter Bruegel de Oude, dat in museum Mayer van den Bergh te Antwerpen te bezichtigen is. Daarna volgden reeksen over twee werken die te bezichtigen zijn in het Prado van Madrid: Tuin der lusten van Jeroen Bosch en de Drie Gratiën van Rubens. Maar in deze perioden verschenen ook reeksen die niet op kunsthistorische motieven gebaseerd waren, zoals 'Pierre van Soest zoveel maal', 'Familieportretten', 'Asperges' en 'Landschappen'.
Tekenen
De reeksen schilderijen werden begeleid door talloze schetsen en tekeningen. De schetsen waren deels hulpmiddelen om kleurgebruik en formaat van de schilderijen te bepalen, maar dienen ook als autonoom kunstwerk gezien te worden. Hierin was ook een wisselwerking van kracht: schilderijen leverden ook nieuwe ideeën voor schetsen op. Bij de exposities van de verschillende series namen naast de schilderijen de tekeningen daarom een belangrijke plaats in.
Architectuur
Van Soest was veel werkzaam op het gebied der monumentale kunsten en voerde wandschilderingen en betonreliëfs uit in openbare en particuliere gebouwen in Nederland. Een bijzondere samenwerking was die met architect Frank van Klingeren. In meerdere gebouwen van zijn hand speelt het werk van Van Soest een belangrijke rol, onder meer in De Meerpaal in Dronten, Jeugdgebouw Noord in Amsterdam, Scheepswerf Kraaijer in Zaandam en 't Karregat in Eindhoven.

Aquarel van Gerard van der Laan. Titel: bomschuiten in de branding. Afmetingen incl lijst: H59 x b83cm. Afmetingen voorstelling: H45 x b68.5cm. Het werk is links onderin gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van het werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.
Lijsten: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijst en het glas is kapot, zal dit wel worden vermeld. Bij foto's van ingelijste werken kan spiegeling zichtbaar zijn.
Verzenden/ophalen: Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand.
ConditieGoed

Op de hoeken zitten wat kleine punaise gaatjes. Goed ingelijst valt dit in de lijst/onder de passe-partout. De kleur is in werkelijkheid iets meer licht beige, dit komt niet helemaal goed over op de foto.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Stef Jurrien (1953)

Alle items van deze kunstenaar(8)
Geplaatst door  KiewitKunst
FA. (172)

Lid sinds 2011
5368 verkochte items
Alle items van deze verkoper (361)
Pinterest
65 cm
50 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:22-01-2022 om 13:53
Eindtijd:01-02-2022 om 19:18
Openingsbod€ 125
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE, Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.