Tjipke Visser - Bronzen beeld, Dansende vrouw - Verkocht

Tjipke Visser - Bronzen beeld, Dansende vrouw kopen? Bied vanaf 3000!
Dit item is verkocht Toon item
Beeld / Object

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Tjipke Visser - Bronzen beeld, Dansende vrouw kopen? Bied vanaf 3000!
Tjipke Visser - Bronzen beeld, Dansende vrouw kopen? Bied vanaf 3000!Tjipke Visser - Bronzen beeld, Dansende vrouw kopen? Bied vanaf 3000!Tjipke Visser - Bronzen beeld, Dansende vrouw kopen? Bied vanaf 3000!Tjipke Visser - Bronzen beeld, Dansende vrouw kopen? Bied vanaf 3000!Tjipke Visser - Bronzen beeld, Dansende vrouw kopen? Bied vanaf 3000!Tjipke Visser - Bronzen beeld, Dansende vrouw kopen? Bied vanaf 3000!Tjipke Visser - Bronzen beeld, Dansende vrouw kopen? Bied vanaf 3000!Tjipke Visser - Bronzen beeld, Dansende vrouw kopen? Bied vanaf 3000!Tjipke Visser - Bronzen beeld, Dansende vrouw kopen? Bied vanaf 3000!Tjipke Visser - Bronzen beeld, Dansende vrouw kopen? Bied vanaf 3000!Tjipke Visser - Bronzen beeld, Dansende vrouw kopen? Bied vanaf 3000!Tjipke Visser - Bronzen beeld, Dansende vrouw kopen? Bied vanaf 3000!Tjipke Visser - Bronzen beeld, Dansende vrouw kopen? Bied vanaf 3000!Tjipke Visser - Bronzen beeld, Dansende vrouw kopen? Bied vanaf 3000!Tjipke Visser - Bronzen beeld, Dansende vrouw kopen? Bied vanaf 3000!Tjipke Visser - Bronzen beeld, Dansende vrouw kopen? Bied vanaf 3000!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Tjipke Visser (1876-1955)
TypeBeeld / Object
Periode1945 t/m 1999
TechniekBrons
Afmetingen38.5 cm x 15 cm x 7 cm (h x b x d)
Gewicht2201 gram
GesigneerdHandgesigneerd
Zeer fraai en bovenal sierlijk beeld van gevierd beeldhouwer Tjipke Visser. Zowel op beeld als op houten sokkel gesigneerd, eveneens op de onderzijde van de sokkel. Visser werd geboren in 1876 te Workum. Na zijn jeugd volgde Visser verschillende vakopleidingen , waarna hij zijn studie vervolgde aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij verbleef enige tijd in de hoofdstad, maar koos ervoor om zich, als een van de eersten, te settelen in het kunstenaarsdorp Bergen. 


Herkomst: Beeld komt uit nalatenschap Herman Martin:  Auteur, bekend van het boek " Tjipke Visser, beeldhouwer, en zijn dochter Marijcke Visser, beeldhouwster edelsmid" uitgegeven in 1958. 
Het werk van Visser is divers. Naast mensfiguren, zoals het desbetreffende beeld, vervaardigde hij in verschillende periodes ook veel dierfiguren, waarbij hij zich liet inspireren door de dierentuin Artis. Eveneens zit er variatie in zijn materiaalkeuzes: Visser gebruikte zowel hout als brons voor zijn sculpturen. Zijn werk is erg geliefd onder verzamelaars.

Dit item wordt geveild door Kunstveiling in opdracht van de inbrenger. Voor items aangeboden door de Veilingmeester of Veilingmeester_Collecties zelf, gelden de volgende voorwaarden:

Indien van toepassing op het aangeboden item zijn de volgende voorwaarden van kracht:

Bij ingelijst werk of werk in Passe-partout: Beschadigingen aan lijsten worden niet beschreven. Indien een werk achter glas is ingelijst en het glas kapot is, zal dit wel vermeld worden. Passe-partouts worden op geen enkele manier gegarandeerd en ook niet altijd meegezonden.

Bij werk in oplage:  Het oplagenummer op de foto kan afwijken van het hierboven genoemde correcte oplagenummer. Als wij meerdere exemplaren hebben in gelijke conditie, maken wij niet voor elk blad een nieuwe foto.

Afhandeling: Wanneer u de hoogste bieder bent, ontvangt u na afloop van de veiling per e-mail van ons een factuur voor de aangekochte werken. Hierin vindt u de details m.b.t. de betaling en de afhandeling.

Bezichtigen: De aankoop valt onder de aankoopgarantie van Kunstveiling. Wilt u toch een werk bezichtigen voordat u een bod uitbrengt, dan is dat mogelijk op afspraak op de vestiging van Kunstveiling in Amstelveen. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Vragen: Wij streven ernaar zo veel mogelijk informatie te geven in de veilingomschrijving. Heeft u echter nog vragen, gebruik dan de button ‘Vraag de verkoper’ om contact met ons op te nemen. Andere items die wij aanbieden, kunt u bekijken door op de naam van de verkoper te klikken.

Volgrecht: Voor werken met een totale prijs (inclusief veilingkosten maar exclusief BTW) boven de 3000,- euro, is het wettelijk Volgrecht van maximaal 4% van toepassing. Het volgrecht dient betaald te worden door de koper. Kunstveiling zal zorg dragen voor de financiële afwikkeling van de Volgrecht-vergoeding volgens de vastgelegde bepalingen.

Voor internationale kopers: Dit item wordt aangeboden door Kunstveiling.nl. Indien u het item wint, ontvangt u een Nederlandse aankoopfactuur van Kunstveiling.nl.

ConditieBeschadigd
Het werk is in goede staat, maar bevat op enkele plekken wat oppervlakteschade en lichte krassen. Met name rondom e buikstreek van de vrouw en bovenin aan de achterzijde van het beeld. De bijgevoegde detailfoto's proberen een zo'n compleet mogelijk beeld te geven van de huidige staat van het werk. 
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmstelveen,  Nederland
VerzendingAlleen per koerier
Veilinggegevens
Starttijd29-3-2023 om 17:17
Eindtijd9-5-2023 om 17:34
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.