Tjipke visser - Bronzen penning: Artis, 1930

Tjipke visser - Bronzen penning: Artis, 1930 kopen? Bied vanaf 125!
Tjipke visser - Bronzen penning: Artis, 1930 kopen? Bied vanaf 125!Tjipke visser - Bronzen penning: Artis, 1930 kopen? Bied vanaf 125!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Tjipke visser (1876-1955)
TypePenningen
Jaartal1930
TechniekPenning
Afmetingen6.0 cm x 6.0 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd
In het jaarverslag over 1929 is te lezen dat aan Tjipke Visser gevraagd was of hij een 'sierpenning' wilde ontwerpen. Voor het eerst is deze term gebruikt, als onderscheid met de gedenkpenning; 1930 was voor Artis geen jubileumjaar. Visser, leerling van Mendes da Costa en Alleb, was al jaren bezig dieren als zelfstandig medium voor de beeldhouwkunst te gebruiken en hij liet zich hier door kraanvogels inspireren. Deze prachtige en beweeglijke vogels waren vanwege hun elegante lijnen een zeer geliefd motief uit de Jugendstil die het weer overgenomen had van het in de 19-de eeuw bloeiende japonisme. In Japan zijn zij het symbool van de zich eeuwig regenererende natuur want volgens het volksgeloof leven zij duizend jaar. De halzen zijn te dik en te kort maar de vorm van de vogels gaat mooi mee in de cirkelvorm. Op de keerzijde staat: `Tueamur exempla naturae intactae'. Laat ons de ongerepte natuurvoorbeelden in stand houden. Een spreuk gekozen door de directeur van Artis, Dr A.L.J. Sunier. Het was nog de tijd dat er van uitgegaan kon worden dat de leden van de Vereniging voor Penningkunst hun klassieke talen kenden.
ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Tjipke visser (1876-1955)

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  Pensioenman
FA. 

Lid sinds 2021
45 verkochte items
Alle items van deze verkoper (21)
Pinterest
6 cm
6 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:04-06-2022 om 10:33
Eindtijd:12-06-2022 om 21:39
Openingsbod € 125
Veilingkosten: 15%
AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieGroningen,  Nederland
VerzendingWereldwijd

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.