Tony van de Vorst - Beeld

Tony van de Vorst - Beeld kopen? Bied vanaf 35!
Tony van de Vorst - Beeld kopen? Bied vanaf 35!Tony van de Vorst - Beeld kopen? Bied vanaf 35!Tony van de Vorst - Beeld kopen? Bied vanaf 35!Tony van de Vorst - Beeld kopen? Bied vanaf 35!Tony van de Vorst - Beeld kopen? Bied vanaf 35!Tony van de Vorst - Beeld kopen? Bied vanaf 35!Tony van de Vorst - Beeld kopen? Bied vanaf 35!Tony van de Vorst - Beeld kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Tony van de Vorst (1946)
TypeBeeld / Object
Jaartal1946
TechniekGemengde Techniek
Afmetingen15 x 8 x 9 cm (h x b x d)
GesigneerdHandgesigneerd

Prachtig beeldje van 2 kinderen. Bijzonder mooi!

Van de Vorst studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg (1968-1970) en vervolgde haar studie in Amsterdam aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten (1970-1974), waar Piet Esser, Paul Grégoire en Theresia van der Pant haar docenten waren. In 1975 won zij de Prix de Rome en maakte een reis naar Italië. Daar bestudeerde ze niet alleen de antieke beeldhouwkunst, maar ook werk van moderne kunstenaars als Marino Marini en Alberto Giacometti. Beelden van Moore hebben haar ook geïnspireerd. Tijdens haar verblijf in Italië werd ze gefascineerd door het gebruik van kleur in antieke beelden. Dankzij een beurs maakte zij in 1982 een studiereis naar Carrara, waar ze in de ban raakte van marmer. In de jaren daarna keerde zij daar regelmatig terug. Zij weet het harde materiaal zo te bewerken dat een jurk of rok uiterst zacht en tastbaar lijkt. Ook ging ze experimenteren met het toepassen van kleur in haar beelden, aanvankelijk met verf maar later ook door het combineren van steensoorten in verschillende kleuren, soms in combinatie met brons.

Het oeuvre van Van de Vorst bestaat voornamelijk uit portretten en mensfiguren. Door de ambachtelijke perfectie én het gebruik van kleur weet zij te betoveren met haar fijnzinnige beelden. In 2012 kreeg Van de Vorst de Sacha Tanja Penning, ontworpen door Guus Hellegers, uitgereikt voor haar totale oeuvre.
Conditie
ConditieNieuwstaat
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 8,70
Naar België € 13,00
Naar Duitsland € 13,00
Europese Unie € 13,00
Wereldwijd € 25,25

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd23-11-2022 om 15:44
Eindtijd1-12-2022 om 19:18
Openingsbod € 35
Veilingkosten: 15%
AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieAlphen aan den RIJN,  Nederland