Toon Koster - Sfeervol impressionistisch Aquarel en Sepia "polderlandschap met molen" gesignee - Verkocht

Toon Koster - Sfeervol impressionistisch Aquarel en Sepia "polderlandschap met molen" gesignee kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Toon Koster - Sfeervol impressionistisch Aquarel en Sepia "polderlandschap met molen" gesignee kopen? Bied vanaf 1!
Toon Koster - Sfeervol impressionistisch Aquarel en Sepia "polderlandschap met molen" gesignee kopen? Bied vanaf 1!Toon Koster - Sfeervol impressionistisch Aquarel en Sepia "polderlandschap met molen" gesignee kopen? Bied vanaf 1!Toon Koster - Sfeervol impressionistisch Aquarel en Sepia "polderlandschap met molen" gesignee kopen? Bied vanaf 1!Toon Koster - Sfeervol impressionistisch Aquarel en Sepia "polderlandschap met molen" gesignee kopen? Bied vanaf 1!Toon Koster - Sfeervol impressionistisch Aquarel en Sepia "polderlandschap met molen" gesignee kopen? Bied vanaf 1!Toon Koster - Sfeervol impressionistisch Aquarel en Sepia "polderlandschap met molen" gesignee kopen? Bied vanaf 1!Toon Koster - Sfeervol impressionistisch Aquarel en Sepia "polderlandschap met molen" gesignee kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Toon Koster (1913-1989)
Type kunstwerkTekening / Aquarel
Periode1900 t/m 1944
TechniekAquarel
DragerKarton
StijlImpressionistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstIngelijst
Afmetingen18 x 25 cm (h x b)
Incl. lijst32 x 38 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
  • Fraaie impressionistische Sepia, Aquarel en houtskool op papier voorstelling van een karakteristiek Hollands polderlandschap met molen. Linksonder gesigneerd en in goede conditie. Bladmaat papier ca. 20x25cm. Exclusief ingelijst.



    Toon Koster, een kunstenaar die niet in een bepaalde kunsthistorische stroming is te plaatsen. Een eigen stijl die direkt te herkennen is typeert zijn werken. Van invloed waren wel de Haagse en Amsterdamse school. De royale luchten van Weissenbruch, de losse toets van Breitner en het donkere palet van de Belgische expressionist Permeke zijn terug te vinden in zijn œuvre. Hij studeerde omstreeks 1934 aan de Rotterdamse kunstacademie onder Johannes Heijberg en Willem van Dort. Toon Koster exposeerde o.a. in het Gemeentemuseum Apeldoorn, in het Katwijks museum en een groepstentoonstelling in het Rijksmuseum Amsterdam. In 1962 creëerde Koster een beroemde muurschildering in de Anthoniusschool te NOORDEN waar hij ook enkele jaren woonde. De school werd in 2012 gesloopt maar de schildering werd uitgezaagd en overgeplaatst naar het appartementencomplex Schippersbrug. Dit initiatief ging uit van de burgers en de gemeente en kostte € 30.000,-, een bewijs dat deze kunstenaar zeer gewaardeerd werd. Het grootste deel van zijn werken ontstonden rond NIEUWKOOP waar hij wel vijftig jaar woonde. Toch maakte hij ook buitenlandse reizen tussen 1935 en 1938 o.a. naar Algerije waarvandaan één van de weinige schilderijen stammen zoals bovenstaand werk. Galerie K is daarom trots dit werk te kunnen presenteren.
Conditie
ConditieGoed
weinig zichtbare onregelmatigheden. Mooi ingelijst.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 10,00
Naar België € 15,00
Naar Duitsland € 20,00
Europese Unie € 21,00
Wereldwijd € 40,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Toon Koster (1913-1989) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (2)

Geplaatst door  Artpointamsterdam
Lid sinds 2013
1190 verkochte items
Alle items van deze verkoper (116)
38 cm
32 cm
25 cm
18 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd6-6-2022 om 21:56
Eindtijd15-6-2022 om 22:14
Biedingen (3)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken