Ubaldo Sichi - z.t. | Acryl op linnen - ingelijst (Groot)

Ubaldo Sichi - z.t. | Acryl op linnen - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 179!
Ubaldo Sichi - z.t. | Acryl op linnen - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 179!Ubaldo Sichi - z.t. | Acryl op linnen - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 179!Ubaldo Sichi - z.t. | Acryl op linnen - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 179!Ubaldo Sichi - z.t. | Acryl op linnen - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 179!Ubaldo Sichi - z.t. | Acryl op linnen - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 179!Ubaldo Sichi - z.t. | Acryl op linnen - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 179!Ubaldo Sichi - z.t. | Acryl op linnen - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 179!Ubaldo Sichi - z.t. | Acryl op linnen - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 179!Ubaldo Sichi - z.t. | Acryl op linnen - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 179!Ubaldo Sichi - z.t. | Acryl op linnen - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 179!Ubaldo Sichi - z.t. | Acryl op linnen - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 179!Ubaldo Sichi - z.t. | Acryl op linnen - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 179!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Ubaldo Sichi (1952)
TypeSchilderij
Jaartal1987
TechniekAcryl
DragerCanvas (Doek)
StijlModern
OnderwerpNaakt
IngelijstIngelijst
Afmetingen95 cm x 110 cm (h x b)
Lijst97 cm x 112 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Prachtig groot werk van de uit Italië afkomstige en in Amsterdam werkzame Ubaldo Sichi (1952). Zijn werken zijn hoofdzakelijk via galeries te verkrijgen.
Voorstelling: liggende naakte vrouw
Techniek: Acryl op linnen
Jaar: 1987
Met de hand gesigneerd, rechtsonder, en achterop het doek (in verso), zie foto's
Rondom het spieraam zijn door de kunstenaar in bijpassende kleur houten latten gemonteerd
Het doek zit klein beetje los gespannen op het houten frame, het verkeert in een mooie conditie
Het werk kan zo aan de muur!
Foto's maken deel uit van de beschrijving.

Over de kunstenaar:
Geboren in Italië.  Vanuit Florence vestigde hij zich in Amsterdam waar hij in 1982 aan de Rietveld Academie afstudeerde. Sindsdien werkzaam in Amsterdam. Heeft veel geëxposeerd in het hele land en soms in het buitenland, meerdere recensies gehad in verschillende bladen. 

Sichi is een kunstenaar die het experiment niet schuwt om de beste middelen te vinden die uitdrukking kunnen geven aan de mystieke en poëtische gevoelswereld die hij wil laten zien.
De composities bestaan uit figuren die in een speciale houding of activiteit afgebeeld zijn in een context waarbij voor- en achtergrond in elkaar overlopen. Het traditionele perspectief ontbreekt en maakt plaats voor een gedacht perspectief. De wisselwerking tussen voor- en achtergrond speelt met de kijker en maakt de beschouwing dynamisch van aard. 
De mens met zijn fantasie, verlangens, dromen en belevingen wordt door Sichi in een samenhangend perspectief gevat en tot leven gebracht.
bron: http://www.delfiform.nl

Ubaldo Sichi over zijn werk:
"Mijn kunstwerken zijn enigmatisch en gaan over de mens en een gevoel oproepen dat het elders niet anders is. Bij de toeschouwer associaties te weeg brengen beschouw ik als mijn taak als beeldend kunstenaar. Kunstwerken die associatie oproepen treffen mij het meest en laten in mijn geest de mooiste sporen achter. Deze sporen worden dieper gegraveerd door het burijn van het gevoel. Wonderlijk vind ik het hoe het gevoel in de verf gaat zitten, alsof het muziek is."

"Associaties oproepen beschouw ik als een belangrijk aspect van mijn schilderen. Daarom is mijn werk niet eenduidig op te vatten, tussen fantasie en realiteit zweeft mijn werk naar de diepte van het onbewuste.
Tussen de klassieke en de hedendaagse wereld hangt mijn werk in een soort niemandsland. Het klassieke uit zich in mijn monumentale aanpak, het hedendaagse in mijn experimenteerlust, die mij naar bijzondere transparante reliëfs heeft toegebracht. Dat heeft mijn schilderen aan de rand van beeldhouwen gebracht." 

Bron & meer info: www.ubaldo-sichi.nl
ConditieGoed

Het werk verkeert in een mooie staat; het doek zit wat losjes op het spieraam gemonteerd, waardoor in enkele hoek(en) lichte bolling ontstaat. Zie foto's

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Ubaldo Sichi (1952)

Italiaans ItaliaansNederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  takamine
FA. (4)

Lid sinds 2020
308 verkochte items
Alle items van deze verkoper (31)
Pinterest
112 cm
97 cm
110 cm
95 cm
Veiling is afgelopen
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:14-11-2022 om 19:16
Eindtijd:23-11-2022 om 19:45
Openingsbod € 179
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHoorn,  Nederland
VerzendingAlleen per koerier

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.