Ward Macken - Brug over de Demer in Diest, België - Verkocht

Ward Macken - Brug over de Demer in Diest, België kopen? Bied vanaf 75!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Ward Macken - Brug over de Demer in Diest, België kopen? Bied vanaf 75!
Ward Macken - Brug over de Demer in Diest, België kopen? Bied vanaf 75!Ward Macken - Brug over de Demer in Diest, België kopen? Bied vanaf 75!Ward Macken - Brug over de Demer in Diest, België kopen? Bied vanaf 75!Ward Macken - Brug over de Demer in Diest, België kopen? Bied vanaf 75!Ward Macken - Brug over de Demer in Diest, België kopen? Bied vanaf 75!Ward Macken - Brug over de Demer in Diest, België kopen? Bied vanaf 75!Ward Macken - Brug over de Demer in Diest, België kopen? Bied vanaf 75!Ward Macken - Brug over de Demer in Diest, België kopen? Bied vanaf 75!Ward Macken - Brug over de Demer in Diest, België kopen? Bied vanaf 75!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Ward Macken (1883-1970)
Type kunstwerkSchilderij
Periode1900 t/m 1944
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst
Afmetingen54 x 65 cm (h x b)
Incl. lijst72 x 83 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Zeer goed geschilderd panorama van de brug over de Demer aan de Kaai in Diest, België.
Het doek is professioneel gereinigd en verkeerd nu in zeer goed staat. De lijst is origineel en heeft lichte gebruikerssporen.

Handgesigneerd, begin jaren '30 vorige eeuw.

De laatste foto toont de familie van Macken, poserend op de brug over de Demer aan de Kaai, enige tijd na WOII. Tijdens de late jaren '60 werden er werken uitgevoerd waardoor de brug nu niet langer herkenbaar is.

Petrus Josephus Eduardus "War" Macken (Diest, 2 maart 1883 - Antwerpen, 3 maart 1970), Belgisch schilder bekend voor zijn werken waarin hij zijn geliefde thuisstad Diest en omstreken uitbeeldt. Hij gaf de voorkeur aan stadsgezichten, landschappen, portretten en Diestse taferelen.


War Macken is de vader van Mark Macken (1913-1977), bekend beeldhouwer en voormalig docent en directeur aan de Academie van Schone Kunsten in Antwerpen. Mark Macken werd tijdens WOII als politieke gevangene gedeporteerd naar Duitsland waar hij de leiding kreeg over een tekenbureau voor het opstellen van V1 en V2 rakettekeningen op echte schaal. Mark Macken implementeerde opzettelijk fouten in de ontwerpen als een daad van sabotage.

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Nieuwegein, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 10,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Ward Macken (1883-1970) 

Belgisch Belgisch

Geplaatst door  Chouba
Lid sinds 2017
61 verkochte items
Alle items van deze verkoper (1)
83 cm
72 cm
65 cm
54 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieNieuwegein,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd25-10-2021 om 18:48
Eindtijd31-10-2021 om 18:58
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken