Wil Klaassen - Compositie met rood (2) | zeefdruk - ingelijst

Wil Klaassen - Compositie met rood (2) | zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 69!
Wil Klaassen - Compositie met rood (2) | zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 69!Wil Klaassen - Compositie met rood (2) | zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 69!Wil Klaassen - Compositie met rood (2) | zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 69!Wil Klaassen - Compositie met rood (2) | zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 69!Wil Klaassen - Compositie met rood (2) | zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 69!Wil Klaassen - Compositie met rood (2) | zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 69!Wil Klaassen - Compositie met rood (2) | zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 69!Wil Klaassen - Compositie met rood (2) | zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 69!Wil Klaassen - Compositie met rood (2) | zeefdruk - ingelijst kopen? Bied vanaf 69!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Wil Klaassen (1939)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1986
TechniekZeefdruk
DragerGeschept Papier
StijlAbstract
OnderwerpAbstract
IngelijstIngelijst
Afmetingen51 x 51 cm (h x b)
Incl. lijst73 x 71.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage50 stuks
Kunstwerken van Wil Klaassen (1939) vallen op door compositie en ordening, door vorm- en kleurgebruik. "Ik zoek in de eerste plaats naar harmonie en balans met abstracte vormen, kleur en lijn."  Harmonie, balans en chaos; bij uitstek begrippen waaraan emoties zich kunnen hechten en zo breed, dat ieder er een eigen invulling aan kan geven.

Medio jaren '80 heeft Klaassen een serie abstracte werken gemaakt waarbij opvallend rode elementen het contrast vormen met de overwegend grijs-blauwe en witte tinten.
Deze zeefdruk maakt deel uit van die serie en is vervaardigd in een oplage van 50 stuks.
Oplage: 21 van 50
Met potlood door de kunstenaar gesigneerd.
Het blad is ingelijst met een 'dik' kaliber passe-partout in een zwaar uitgevoerde aluminium wissellijst.  Met ophangdraad.
N.B.: Zie ook de andere zeefdrukken uit dezelfde serie!
Foto's maken deel uit van de beschrijving.
Let op: Conditie
Het werk wordt bij verzending zorgvuldig verpakt. Eventueel glasbreuk is voor rekening van de koper. Gecombineerde verzending voor eenzelfde tarief is niet mogelijk. In dat geval heeft ophalen de voorkeur, of bezorgen in overleg (in NL)

Over de kunstenaar:
Wil Klaassen is in 1939 geboren in Eindhoven en is autodidact. Hij beschouwt zichzelf niet in de eerste plaats als een vernieuwende of grensverleggende kunstenaar. Het is eerder zijn opzet om de verworven uitdrukkingsvaardigheid te verdiepen, dan het gebied dat hij met die vaardigheid kan beslaan, uit te breiden. ‘Net zoals in de samenleving de consumptiesnelheid toeneemt, zo neemt in de kunst de snelheid van de beeldconsumptie toe. Er is nauwelijks tijd voor een stroming, want voor het woord is uitgesproken is het alweer voorbij’, aldus de kunstenaar in een interview. 
Klaassen’s voorkeur voor scheppen in plaats van refereren komt overeen met de opvattingen uit het constructivisme zoals zich dat in de eerste decennia van de vorige eeuw in Rusland aandiende. Toch is het niet Klaassen’s opzet om aan te haken bij een bepaalde fase van de kunstgeschiedenis. 
De strenge ordening en de veel in zijn werk voorkomende ruimtelijke vormen met hun slagschaduwen passen zeer goed in de zeefdruk techniek. Klaassen drukte al zijn prenten zelf en heeft in de loop der jaren een eigen techniek ontwikkeld waarmee hij in hele kleine oplagen verrassend mooie resultaten weet te bereiken. 
Later is Klaassen veel meer gaan schilderen onder andere op panelen.

Wil Klaassen exposeerde veelvuldig in Amsterdam en Groningen maar zijn werk hing ook in galeries in London, New York en Taiwan. Zijn werk zit veel in particuliere en bedrijven collecties. Klaassen woont en werkt een groot deel van het jaar in het Zuiden van Frankrijk.
Conditie
ConditieGoed
De zeefdruk verkeert in prachtige staat! Op het passe-partout zitten wat vlekjes van optrekkend vocht onderaan bij de hoekranden van de lijst. In het glas mist in de hoek rechtsonder een klein fragment. Zie detailfoto's
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Hoorn, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 17,50
Naar België € 30,50
Naar Duitsland € 30,50
Europese Unie € 39,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Wil Klaassen (1939)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  takamine
Lid sinds 2020
318 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
71.5 cm
73 cm
51 cm
51 cm
Veilinggegevens
Starttijd18-6-2023 om 20:58
Eindtijd1-7-2023 om 21:15
Openingsbod € 69
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHoorn,  Nederland