Willem Bastiaan Tholen - Studie van een meisje - Verkocht

Willem Bastiaan Tholen - Studie van een meisje kopen? Bied vanaf 50!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Willem Bastiaan Tholen - Studie van een meisje kopen? Bied vanaf 50!
Willem Bastiaan Tholen - Studie van een meisje kopen? Bied vanaf 50!Willem Bastiaan Tholen - Studie van een meisje kopen? Bied vanaf 50!Willem Bastiaan Tholen - Studie van een meisje kopen? Bied vanaf 50!Willem Bastiaan Tholen - Studie van een meisje kopen? Bied vanaf 50!Willem Bastiaan Tholen - Studie van een meisje kopen? Bied vanaf 50!Willem Bastiaan Tholen - Studie van een meisje kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Willem Bastiaan Tholen (1860-1931)
Type kunstwerkTekening / Aquarel
Periode1800 t/m 1899
TechniekAquarel
DragerPapier
StijlKlassiek
OnderwerpFiguren
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen16.5 x 13.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Willem Bastiaan Tholen (1860-1931) groeit op in een artistiek milieu. Zijn vader is schilder en kunsthandelaar. Tholen gaat naar de Rijksakademie in Amsterdam waar hij onder meer les krijgt van August Allebé. De natuur is een belangrijke inspiratiebron voor hem. Tholen schildert landschappen, stads- en dorpsgezichten en vooral veel watergezichten met boten. Op het water van Giethoorn, de Zuiderzee en de Zuid-Hollandse plassen voelt hij zich thuis; hij vindt er rust én thema’s voor zijn werk.

Hij is goed bevriend met de meeste kunstenaars van de Haagse School en beschouwt Jacob Maris zelfs als zijn belangrijkste leermeester. Toch wordt Tholen zelf niet tot de Haagse School gerekend. Hij onderscheidt zich met name door zijn heldere kleurgebruik. Hij is op zijn best in het weergeven van sfeer. Willem Bastiaan Tholen is een reislustig kunstenaar. Hij verhuist vaak, woont onder meer in Gouda, Amsterdam, Brussel, Delft en Kampen. Uiteindelijk vestigt hij zich met zijn vrouw in Den Haag, waar ze in de zogeheten Kanaalvilla wonen, op een steenworp afstand van Scheveningen. Achter in de tuin van dit vrijstaande huis heeft hij een atelier.
Tholens werk is vertegenwoordigd in de collectie van onder meer het Gemeentemuseum in Den Haag, het Stedelijk Museum in Amsterdam, Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam en het Rijksmuseum in Amsterdam.
Conditie
ConditieRedelijk
Originele staat, papier wat verkleurd en kleuren wat achteruit gegaan
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 9,50
Naar België € 17,50
Naar Duitsland € 17,50
Europese Unie € 17,50
Wereldwijd € 30,00
ExtraPer brievenbuspost verzenden voor maximaal € 5,- op eigen risico

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenNee is niet mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd1-2-2023 om 15:29
Eindtijd12-2-2023 om 20:34
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken