Willem Brauck - Zeefdruk, Landschap - Verkocht

Willem Brauck - Zeefdruk, Landschap kopen? Bied vanaf 35!
Willem Brauck - Zeefdruk, Landschap kopen? Bied vanaf 35!Willem Brauck - Zeefdruk, Landschap kopen? Bied vanaf 35!Willem Brauck - Zeefdruk, Landschap kopen? Bied vanaf 35!Willem Brauck - Zeefdruk, Landschap kopen? Bied vanaf 35!Willem Brauck - Zeefdruk, Landschap kopen? Bied vanaf 35!Willem Brauck - Zeefdruk, Landschap kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Willem Brauck (1946-2014)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal2006
TechniekZeefdruk
DragerPapier
StijlImpressionistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen28 cm x 38 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage12/90


Kleurrijk werk van Brauck, ook wel Willem Brauckmann (Vlaardingen, 1946 - 2014).
Willem Brauckmann (1946 - 2014)
Brauck begon zijn loopbaan in 1963 met een studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Rotterdam. Een opleiding die hij, zoals een goed kunstenaar in de zestiger jaren betaamde, niet afmaakte. Na vele jaren actief te zijn in de reclame- en tentoonstellingswereld voelde Brauck er toch meer voor om zich volledig met de kunst bezig te gaan houden. Hij woonde inmiddels in Harderwijk, met gezin, en ging zich volledig toeleggen op het schilderen.
Met zijn schilderijen laat Brauck zien hoe hij naar het bestaan kijkt. Hij probeert de beschouwer bewust te maken van de dualiteit binnen de huidige maatschappij: het constructieve enerzijds en het destructieve anderzijds. Het lijkt tegenstrijdig, de zwaarte van de onderwerpen en Brauck’s heldere kleurgebruik. Dat kleurgebruik is essentieel in zijn werk; “… het is voor mij de uitdrukkingsmogelijkheid….”. Brauck stond zeer maatschappijkritisch in het leven, gaf daar ook duidelijk blijk van, maar dan wel met een optimistische expressie. De energieke en expressieve penseelstreken hebben het duidelijk gewonnen van een in grond wat pessimistische visie. Ze lijken de hoop en het verlangen naar een beter beheer en gebruik van deze wereld te symboliseren. Het knappe en stralende kleurgebruik wil een weg wijzen naar een beter besef hoe prachtig onze wereld kan zijn.
ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Willem Brauck (1946-2014)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  duif
FA. (50)

Lid sinds 2018
1574 verkochte items
Alle items van deze verkoper (147)
Pinterest
38 cm
28 cm
Dit item is verkocht voor 40,25 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:04-12-2022 om 15:27
Eindtijd:18-12-2022 om 15:30
Biedingen (1)
Mooiekunst1
05 dec. / 00:54
€ 35
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.