Willem van den Berg - Originele Inkttekening - Karakteristiek verstild Landschap - vanaf 1€ ! - Verkocht

Willem van den Berg - Originele Inkttekening - Karakteristiek verstild Landschap - vanaf 1€ ! kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Willem van den Berg - Originele Inkttekening - Karakteristiek verstild Landschap - vanaf 1€ ! kopen? Bied vanaf 1!
Willem van den Berg - Originele Inkttekening - Karakteristiek verstild Landschap - vanaf 1€ ! kopen? Bied vanaf 1!Willem van den Berg - Originele Inkttekening - Karakteristiek verstild Landschap - vanaf 1€ ! kopen? Bied vanaf 1!Willem van den Berg - Originele Inkttekening - Karakteristiek verstild Landschap - vanaf 1€ ! kopen? Bied vanaf 1!Willem van den Berg - Originele Inkttekening - Karakteristiek verstild Landschap - vanaf 1€ ! kopen? Bied vanaf 1!Willem van den Berg - Originele Inkttekening - Karakteristiek verstild Landschap - vanaf 1€ ! kopen? Bied vanaf 1!Willem van den Berg - Originele Inkttekening - Karakteristiek verstild Landschap - vanaf 1€ ! kopen? Bied vanaf 1!Willem van den Berg - Originele Inkttekening - Karakteristiek verstild Landschap - vanaf 1€ ! kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Willem van den Berg (1886-1970)
Type kunstwerkTekening / Aquarel
Periode1900 t/m 1944
TechniekPenseel (Inkt)
DragerPapier
StijlImpressionistisch
OnderwerpLandschap
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen15 x 20 cm (h x b)
Passe-partout40 x 30 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
  • Van den Berg kreeg zijn eerste tekenlessen van zijn vader, Andries van den Berg (1852-1944). Daarna studeerde hij aan de Haagse academie en behaalde

    .

    in 1904 zijn MO-akte. Een belangrijk moment in zijn leven was de ontmoeting in 1912 met Willem van Konijnenburg, die een grote invloed op hem zou gaan uitoefenen. Van Konijnenburg was een charismatische persoonlijkheid met uitgesproken opvattingen over kunst, welke Van den Berg sterk aanspraken.

    Hij was daarnaast een onvermoeibaar tekenaar die altijd een schetsboekje paraat had en continu bezig was motieven uit zijn directe omgeving vast te leggen. Zo heeft hij een enorme hoeveelheid schetsjes gemaakt van alle mogelijke onderwerpen, waaronder een groot aantal informele portretjes van collega’s en scènes uit het kunstenaarsleven. Veel daarvan heeft hij getekend tijdens bijeenkomsten in Arti et Amicitiae en Pulchri Studio, waarvan hij vanaf 1910, respectievelijk vanaf 1921 lid wasIn 1938 werd Van den Berg benoemd tot hoogleraar aan de Rijksakademie te Amsterdam, van welk instituut hij in 1940 tevens directeur werd. Hij wist de academie zonder al te veel kleerscheuren door de Tweede Wereldoorlog heen te loodsen. In 1953 ging hij met pensioen.
    Van den Berg was een veelzijdig kunstenaar, die behalve figuurstukken – veelal scènes uit het boeren- en vissersleven, maar ook af en toe bijbelse taferelen – en vele portretten, ook diertaferelen, landschappen, stads- en dorpsgezichten en stillevens heeft geschilderd. Verder heeft hij geregeld grafiek in diverse technieken vervaardigd en enkele boeken geïllustreerd.

    (bron: vereniging vrienden van de nieuwe kunst 1900) 
    .

Conditie
ConditieGoed
weinig zichtbare onregelmatigheden.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 7,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd23-2-2019 om 12:37
Eindtijd9-3-2019 om 21:30
Biedingen (12)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken