Willem van den Berg - Zeer grote naturalistische Litho "Landarbeiders" in originele lijst - Verkocht

Willem van den Berg - Zeer grote naturalistische Litho "Landarbeiders" in originele lijst kopen? Bied vanaf 43!
Willem van den Berg - Zeer grote naturalistische Litho "Landarbeiders" in originele lijst kopen? Bied vanaf 43!Willem van den Berg - Zeer grote naturalistische Litho "Landarbeiders" in originele lijst kopen? Bied vanaf 43!Willem van den Berg - Zeer grote naturalistische Litho "Landarbeiders" in originele lijst kopen? Bied vanaf 43!Willem van den Berg - Zeer grote naturalistische Litho "Landarbeiders" in originele lijst kopen? Bied vanaf 43!Willem van den Berg - Zeer grote naturalistische Litho "Landarbeiders" in originele lijst kopen? Bied vanaf 43!Willem van den Berg - Zeer grote naturalistische Litho "Landarbeiders" in originele lijst kopen? Bied vanaf 43!Willem van den Berg - Zeer grote naturalistische Litho "Landarbeiders" in originele lijst kopen? Bied vanaf 43!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Willem van den Berg (1886-1970)
TypePrenten & Uitgaves
Periode1900 t/m 1944
OnderwerpFiguren
IngelijstIngelijst
Afmetingen70 cm x 70 cm (h x b)
Lijst80 cm x 80 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd
  • Willem Hendrik van den Berg (1886-1970) werd geboren in Den Haag. Hij kwam uit een artistieke familie; zelf noemt hij zich in een interview gekscherend ‘erfelijk belast’. Zijn vader Andries (1852-1944) was een bekend kunstenaar en leraar aan de Haagse Academie. Tijdens zijn opleiding aan de Haagse Academie kreeg hij een koninklijke subsidie voor jonge kunstschilders. Zijn eerste opdracht kreeg hij van koningin-moeder Emma die hem verzocht een portret van Prins Hendrik te maken.

    Na zijn studie volgden al snel diverse tentoonstellingen, o.a. samen met zijn vader en zijn kunstvrienden David Bautz en Theo Goedvriend. Hij kreeg lovende kritieken en men prees zijn grote talent. Voor studiereizen bezocht hij België, Engeland, Frankrijk, Italië en Oostenrijk. Onderwerp van zijn tekeningen en schilderijen was vaak het leven van de mensen op het platteland. In 1913 ontmoette hij de kunstschilder Willem van Konijnenburg. Het werk van Konijnenburg maakte grote indruk op hem en inspireerde hem tot een nieuwe manier van schilderen. De lijnen in zijn composities werden strakker en de details nauwkeuriger.
ConditieRedelijk

wat vochtverkkleuringen aan de onderzijde van het litho (in het witte kader)

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dit item is verkocht voor 49,45 (Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:16-10-2022 om 16:36
Eindtijd:25-10-2022 om 21:57
Biedingen (1)
LongJohn
20 okt. / 19:57
€ 43
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.