• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Willem van Veldhuizen - Hollands interieur, litho - Verkocht

Willem van Veldhuizen - Hollands interieur, litho kopen? Bied vanaf 50!
Dit item is verkocht Toon item

Verkoopprijs: € 50,00

Vergelijkbaar item plaatsen
Willem van Veldhuizen - Hollands interieur, litho kopen? Bied vanaf 50!
Willem van Veldhuizen - Hollands interieur, litho kopen? Bied vanaf 50!Willem van Veldhuizen - Hollands interieur, litho kopen? Bied vanaf 50!Willem van Veldhuizen - Hollands interieur, litho kopen? Bied vanaf 50!Willem van Veldhuizen - Hollands interieur, litho kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  Rosser
FA. (167)

Lid sinds 2013
2966 verkochte items
Alle items van deze verkoper (255)
  • Willem van Veldhuizen (1954)
TypeBijzondere Uitgaves
Jaartal1980
TechniekVaria
StijlMinimalistisch
OnderwerpArchitectuur
Afmetingen56 cm x 76 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd

Prachtige, uiterst herkenbare compositie uit 1980 van de Rotterdamse kunstenaar Willem van Veldhuizen.  Ongesigneerde litho op glad papier.  In zeer goede conditie.


Afmetingen: 76cm x 56cm (blad), 62cm x 46cm (beeld)


Werk kan bij aankoop worden opgehaald in Diemen (vlakbij het kantoor van Kunstveiling in Amsterdam Z-O) of het kan aangetekend en goed verpakt verstuurd worden op kosten van de koper.


------------------------------------------

Willem van Velhuizen (Rotterdam, 13 januari 1954)


Van Veldhuizen studeerde aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam van 1972-1977, o.a. met Frank Dam en Anton Vrede.


Het werk van Van Veldhuizen kenmerkt zich door de weergave van een bijna onwerkelijk lege binnenruimte, vaak een museuminterieur, waarvan een groot gedeelte vloer is, meestal met een uitzicht naar buiten. Daarnaast plaatst Van Veldhuizen vaak elementen in de ruimte, zoals beelden of meubels. Interieur, elementen en buitenruimte vormen een samenhangende compositie die technisch zeer realistisch geschilderd is, maar een surrealistische voorstelling geeft. Mensen ontbreken op de meeste van zijn werken; het ruimtelijke gevoel wordt gerealiseerd met licht, reflectie en schaduw.


Van Veldhuizen is geïnspireerd door moderne meesters als Mark Rothko, en voelt zich verwant met 17e-eeuwse Nederlandse architectuurschilder Pieter Jansz. Saenredam. In de museuminterieurs die hij schildert, verwijst hij vaak naar zijn favorieten in de kunst, zoals o.a. Michelangelo, Picasso, Man Ray, Barnett Newman, Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld en Le Corbusier.


Van Veldhuizen’s werk bevindt zich in diverse particuliere en museale collecties, en wordt praktisch elk jaar geëxposeerd op de TEFAF in Maastricht.

ConditieZeer Goed
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Willem van Veldhuizen (1954)

Alle items van deze kunstenaar(3)
Geplaatst door  Rosser
FA. (167)

Lid sinds 2013
2966 verkochte items
Alle items van deze verkoper (255)
Pinterest
76 cm
56 cm
Dit item is verkocht voor 50,00
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:28-08-2018 om 14:11
Eindtijd:08-09-2018 om 21:12
Biedingen (1)
guud
08 sep. / 19:44
€ 50
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.