Wim Biewenga - er is geen titel bekend - Verkocht

Wim Biewenga - er is geen titel bekend kopen? Bied vanaf 100!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Wim Biewenga - er is geen titel bekend kopen? Bied vanaf 100!
Wim Biewenga - er is geen titel bekend kopen? Bied vanaf 100!Wim Biewenga - er is geen titel bekend kopen? Bied vanaf 100!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Wim Biewenga (1939)
TypeTekening / Aquarel
Jaartal1996
TechniekPastel/Krijt
DragerPapier
StijlExpressionistisch
OnderwerpDieren
IngelijstIngelijst
Afmetingen70 x 100 cm (h x b)
Incl. lijst88 x 118 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Omstreeks 2005 verschoof de schilderkunst van Wim Biewenga langzaam van figuratief-expressionistische naar een geometrisch-abstracte wijze van werken.

 

In die geometrische abstracties zoekt de kunstenaar al componerend naar onderlinge spanning van vlakken, vormen en kleuren. Het spelelement - het spelend bezig zijn – is daarbij essentieel. De geometrie in zijn werk is dan ook niet zozeer in- gegeven door een behoefte uitdrukking te geven aan het elementaire of wezenlijke, maar door een behoefte aan eenvoud en overzicht: het heldere vormenrepertoire stelt hem optimaal in staat zijn aandacht te richten op een ongedwongen constelleren en construeren. De imperfecties, groezelige velden en zichtbare overschilderingen, die in de regel binnen de geometrisch abstracte kunst zorgvuldig werden uitgewist, verlenen zijn werk een menselijk karakter. De geometrie in het werk van Wim Biewenga is geen doel op zich, maar slechts een middel om te ordenen en ruimte te definiëren.

 

En wat voor hem misschien net zo belangrijk is als het artistieke eindresultaat, is het proces dat eraan vooraf gaat – het pretentieloze, associatieve schuiven met vorm, vlak en ruimte. In dat spel schuilt de herinnering aan de kindertijd en het daaraan verbonden verlangen naar een ongerepte wereld en een onbevangen verwonderen.

Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Wim Biewenga (1939)

Nederlands Nederlands

Geplaatst door  edwardvanaltena
Lid sinds 2020
0 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
118 cm
88 cm
100 cm
70 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd24-3-2021 om 13:41
Eindtijd7-4-2021 om 20:10
Biedingen (26)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken