Wim Sterrenburg - monumentaal gebouw | aquarel - ingelijst (Groot)

Wim Sterrenburg - monumentaal gebouw | aquarel - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 35!
Wim Sterrenburg - monumentaal gebouw | aquarel - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 35!Wim Sterrenburg - monumentaal gebouw | aquarel - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 35!Wim Sterrenburg - monumentaal gebouw | aquarel - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 35!Wim Sterrenburg - monumentaal gebouw | aquarel - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 35!Wim Sterrenburg - monumentaal gebouw | aquarel - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 35!Wim Sterrenburg - monumentaal gebouw | aquarel - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 35!Wim Sterrenburg - monumentaal gebouw | aquarel - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 35!Wim Sterrenburg - monumentaal gebouw | aquarel - ingelijst (Groot) kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Wim Sterrenburg (1927-2012)
TypeTekening / Aquarel
Jaartal1991
TechniekAquarel
DragerPapier
StijlImpressionistisch
OnderwerpArchitectuur
IngelijstIngelijst
Afmetingen51 cm x 70 cm (h x b)
Lijst78 cm x 95 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Van Wim (Th.) Sterrenburg (1927 komt zelden iets te koop.
Voorstelling: monumentaal (school?)gebouw uit de 19e eeuw... Haarlem...? 
Deze aquarel dateert uit 1991 en is typerend voor het werk van Wim Sterrenburg: opvallend en genuanceerd kleurgebruik, en lichtvoetig 'geportretteerd'.
Het geheel is vakkundig ingelijst en maakt een fraaie indruk: voorzien van een smetteloze passe-partout, en in een licht (pastel) gekleurde lijst met goudkleurige rand. Inclusief glas
Met de hand (potlood) gesigneerd, rechtsonder.
Foto's maken deel uit van de beschrijving.

De aquarel geldt als de moeilijkste schilderkunstige techniek. Corrigeren of overschilderen is er niet bij, het moet in één keer goed zijn. Vaak is het een kwestie van véél water, weinig verf en vóór alles het licht dat door de transparante kleurlagen heen schijnt. Voor de ware liefhebber gaat er niets boven de stralende werking, de met weinig middelen gesuggereerde glans, de intense kleurbeleving van een goede aquarel.

Over de kunstenaar:
Wim Th. Sterrenburg werd in 1927 geboren in Oosterbeek en is in 2012 in Haarlem overleden. Zijn werk is te typeren als geabstraheerd figuratief omdat hij vond hierin zijn karakterschetsen beter tot uiting te kunnen brengen.
Karakteristiek voor zijn werk is dat hij alle indrukken uit zijn leven, op straat en tijdens zijn reizen, 'portretteerde'. Zowel mensen als landschappen en architectuur. Dankzij zijn fotografisch geheugen kon hij de letterlijke beelden die hij in zichzelf had opgenomen, op die manier vertalen. Ook had hij altijd materiaal bij zich om tekeningen te maken.
Veel van zijn werk bevindt zich bij particuliere verzamelaars in binnen- en buitenland. Zijn oeuvre bestaat uit aquarellen, schilderijen in acrylverf, beschilderde objecten en tekeningen in verschillende technieken en gemengde technieken.
ConditieGoed

Het geheel verkeert in een prachtige staat. Lichte golving in het blad maar nauwelijks zichtbaar. Smetteloos passe-partout. Lijst met geringe gebruikssporen. Zie foto's

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Wim Sterrenburg (1927-2012)

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  takamine
FA. (4)

Lid sinds 2020
306 verkochte items
Alle items van deze verkoper (31)
Pinterest
95 cm
78 cm
70 cm
51 cm
Sluit over 9d 2u 12m 37s
Openingsbod€ 35
Veilingkosten: 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHoorn,  Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:25-01-2023 om 20:33
Eindtijd:09-02-2023 om 21:15
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.