Yaquelin Abdala - Litho, met titel. - Verkocht

Yaquelin Abdala - Litho, met titel. kopen? Bied vanaf 10!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Yaquelin Abdala - Litho, met titel. kopen? Bied vanaf 10!
Yaquelin Abdala - Litho, met titel. kopen? Bied vanaf 10!Yaquelin Abdala - Litho, met titel. kopen? Bied vanaf 10!Yaquelin Abdala - Litho, met titel. kopen? Bied vanaf 10!Yaquelin Abdala - Litho, met titel. kopen? Bied vanaf 10!Yaquelin Abdala - Litho, met titel. kopen? Bied vanaf 10!Yaquelin Abdala - Litho, met titel. kopen? Bied vanaf 10!Yaquelin Abdala - Litho, met titel. kopen? Bied vanaf 10!Yaquelin Abdala - Litho, met titel. kopen? Bied vanaf 10!Yaquelin Abdala - Litho, met titel. kopen? Bied vanaf 10!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Yaquelin Abdala (1968)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode2000 t/m Heden
TechniekLitho
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen21.5 x 28.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd


Yaquelin Abdala is een Cubaanse naoorlogse en hedendaagse kunstenaar die werd geboren in 1968.


De verhalen die Yaquelin Abdala in haar werk vertelt houden een zeldzame samenhang in van de scheppende persoonlijkheid en het daaruit voortkomende werk, d.w.z. Abdala is met haar object een vanzelfsprekende eenheid.
Hoewel een dergelijk gegeven in de praktijk niet altijd voldoende wordt herkend, is dit toch een belangrijke voorwaarde voor een reëel en overtuigend kunstenaarschap.
Het is een belangrijke voorwaarde, maar er hoort iets anders bij: een biografisch gegeven dient een universele betekenis te dragen, en dat is alleen mogelijk bij de gratie van een heldere visie op de vormgeving, zodat deze in staat is een taal te spreken die van alle mensen is.
Vrijwel ieder werkstuk van Yaquelin Abdala bestaat uit twee contrasten - zowel inhoudelijk als formeel - die met elkaar in balans worden gebracht (via een middendeel), waardoor er een harmonie ontstaat, niet alleen met de schepper van het werk, maar sterker nog binnen het beeld zelf; een spanning die opgelost wordt tot een samenklank.
Deze uiteindelijke samenklank bepaalt de essentiële waarde van Abdala's kunstenaarschap.
Het is dan ook geen wonder dat veel van deze creaties uit tweeluiken of drieluiken bestaat, waarbinnen ook het materiaal - hout tegenover linnen - contrasterend is, bewust toegepast in dienst van de betekenis.
Een reliëf in hout tegenover het platte vlak in het geschilderde doek. Niet altijd hoeft de betekenis onmiddellijk duidelijk te zijn, ook een aanvankelijke raadselachtigheid kan werkzaam zijn, tot die zich in een diepere waarde aan de beschouwer mededeelt.
Die diepere waarde stoelt op een universeel menselijk gevoel, en uiteindelijk is dat het waardoor de vergezichten van Abdala onvergetelijk zijn.

Conditie
ConditieGoed
Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alkmaar, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 8,95
Naar België € 14,00
Naar Duitsland € 16,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Yaquelin Abdala (1968) 

Cubaans Cubaans Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  duif
Lid sinds 2018
1054 verkochte items
Alle items van deze verkoper (0)
28.5 cm
21.5 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAlkmaar,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd21-7-2021 om 21:50
Eindtijd15-10-2021 om 17:36
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken