Kunst kopen

Hier treft u alle informatie over het meebieden en kunst kopen op kunstveiling.

 


 1. Gratis Registreren​:
  Kies uw gebruikersnaam

 2. Bieden op uw favoriete items:
  U betaalt geen commissie.

 3. Afhandeling:
  Eenvoudig en direct

 4. Een vertrouwd adres:
  Garantie en betrouwbaarheid​ 


 

1. REGISTREREN: HOE KUNT U INLOGGEN?
Registratie

Om te kunnen bieden op kunstveiling.nl dient u zich te registreren. Registratie bij Kunstveiling is gratis. Als u zich geregistreerd heeft, dan kunt u, wanneer ingelogd, een bod uitbrengen op het item dat u wilt kopen. Houd bij het bieden wel rekening met de volgende, hieronder genoemde, zaken.

 

 

2. BIEDEN: HOE WERKT HET EN WAAR MOET U OP LETTEN? 
Een bod plaatsen

Bieden via Kunstveiling start vanaf het openingsbod en kent een automatische staffel van afgeronde bedragen. Na ieder bod toont de computer automatisch het volgende te plaatsen bod.

 

Autobod
Op Kunstveiling kunt u een autobod plaatsen:u biedt een maximaal bedrag in een vroegtijdig stadium, en de computer biedt voor u tot het door u ingestelde maximum, indien dat nodig is. Klik hier voor meer informatie over het autobod.

 

Een bod is bindend
Een bod is bindend. Dat betekent dat u een voorlopige koopovereenkomst aangaat. Wanneer uw bod het hoogste bod is bij het sluiten van de veiling, dan dient u het item af te nemen. Een kavel gaat altijd naar de hoogste bieder. Als Kunstveiling vermoedt dat een bod niet serieus is, dan kan kunstveiling een bod verwijderen. De tweede bieder wordt dan hoogste bieder.

 

U betaalt geen opgeld
U betaalt geen opgeld. Het is ook voor de verkoper niet toegestaan om extra veilingkosten te berekenen anders dan reële verzend- en/of transportkosten.

 

U betaalt een toeslag bij items van de Veilingmeester
Items die aangeboden worden door de Veilingmeester accounts, en die in opdracht worden geveild door Kunstveiling zelf, kennen een vaste toeslag van 10,- euro per veilingobject. Dit staat altijd duidelijk in de omschrijving bij de veiling aangegeven. Houdt u rekening met de verzendkosten en voorwaarden. Deze worden in de veilingomschrijving vermeld en worden, indien van toepassing, bij de aankoopprijs opgeteld.

 

Volgrecht
Bij opbrengsten boven de 3.000,- euro is het mogelijk dat er een volgrechtvergoeding wordt berekend. Klik hier voor meer informatie over volgrecht.

 

 

3. AFHANDELING: U BENT DE WINNENDE BIEDER OP EEN KAVEL. HOE NU VERDER? 
Winnaar!

Als u een kavel hebt gewonnen dan ontvangt u direct na afloop van de veiling een e-mail van Kunstveiling met de bevestiging dat u de winnaar bent en u ontvangt de gegevens van de verkoper.

 

Is de verkoper de Veilingmeester of Veilingmeester_Collecties, dan is het werk in opdracht geveild door Kunstveiling en ontvangt u van ons een e-mail met factuur voor de verdere afhandeling.

 

Het is echter ook mogelijk voor derden om items direct op Kunstveiling te plaatsen. Dat is de verkoper die u op de veilingpagina van het item genoemd ziet, en u dient de aankoop dan rechtstreeks met deze verkoper af te handelen. De verkoper zal in principe contact met u opnemen. Hierbij zijn de volgende zaken van belang:

 

 • U ontvangt een e-mail van de verkoper met het aankoopbedrag en de eventuele verzendkosten;
 • U dient binnen zeven dagen de transactie te voldoen aan de verkoper.

 

Kunstveiling is niet verantwoordelijk voor het eventueel niet leveren door de verkoper. Kunstveiling zal wel optreden tegen dergelijke verkoper door deze van verdere deelname aan veilingen uit te sluiten als Kunstveiling hiertoe aanleiding ziet. Dit houdt echter wel in dat u zelf goed moet opletten of de verkoper betrouwbaar is. Kent u de verkoper niet, dan raden wij u aan om het object op te halen en bij overhandiging af te rekenen.

 

 

4. EEN VERTROUWD ADRES
Betrouwbaarheid

Kunstveiling werkt niet met een beoordelingssysteem. Wij zijn van mening dat een verkoper altijd zijn verplichtingen na moet komen en wij zullen verkopers die dit niet doen uitsluiten van verdere deelname aan Kunstveiling. Om deze reden wordt wel het aantal verkochte items getoond zodat u kunt zien hoeveel transacties er door de verkoper al naar tevredenheid zijn gedaan. U vindt dit aantal onder de naam van de verkoper op de veilingpagina van het item.

 

Garantie
In principe heeft u bij alle aankopen drie weken garantie op de echtheid, conditie en correctheid van de omschrijving. De verkoper kan hier zelf op positieve (langere garantie) of negatieve manier (geen garantie omdat de verkoper het werk niet kan garanderen) van afwijken. De verkoper moet dit dan echter duidelijk en onomstreden in de omschrijving van het item opnemen. De verzendkosten vallen standaard niet onder de garantie en zijn voor uw eigen risico.

 

Veel plezier met bieden!
De Veilingmeester