Kunst verkopen

Hier treft u alle informatie over het verkopen van kunst op Kunstveiling.


1. Kunstveiling staat alleen werk toe van door ons erkende kunstenaars.
2. Bij een succesvolle verkoop betaalt u 11% verkoopcommissie aan Kunstveiling, exclusief BTW.
​3. Wij zijn een veiling, geen galerie. Uw items dienen te worden aangeboden tegen veilingprijzen. Veilingprijzen liggen gemiddeld op maximaal 20% van de galerieprijs.
4. Er geldt een garantieregeling van drie weken op de authenticiteit en conditie van het werk, tenzij de verkoper dit uitdrukkelijk uitsluit in zijn omschrijving.

 

 

WAT KAN IK AANBIEDEN?
1. Een kunstenaar moet door ons erkend zijn

Als u een item inbrengt, dan kunt u de kunstenaar zoeken in de database van kunstenaars en koppelen aan het veilingitem dat u wilt aanbieden. Als de kunstenaar (nog) niet voorkomt in onze database, dan kunt u deze aanvragen. Lees hier over onze procedure voor erkende kunstenaars en hoe een kunstenaar kunt aanvragen: erkende kunstenaars


Kunstveiling kan via de Veilingmeester en Veilingmeester_Collecties accounts van bovenstaande regels afwijken, bijvoorbeeld inzake goede doel veilingen, veilingen van collecties en/of specials van één kunstenaar(s)groep).

2. KUNST: Een item moet een origineel en door de kunstenaar gemaakt werk zijn of (bij leven) met toestemming van de kunstenaar zijn uitgegeven
1) Moderne grafiek kan alleen worden aangeboden indien werken met de hand door de kunstenaar gesigneerd zijn;
2) Klassieke grafiek is alleen toegestaan indien losbladig uitgegeven OF met een waarde boven 75,- euro.
3) Ongesigneerde grafiek, boeken met originele grafiek en affiches zijn alleen bij hoge uitzondering toegestaan indien duidelijk veilingwaardig en in kleine oplage uitgebracht. Deze werken kunnen worden aangeboden in het segment “Moderne Kunst / Bijzondere Uitgaves"
 

2a. TOEGEPASTE KUNST/DESIGN: Alleen toegepaste kunst met een kunsthistorische waarde is toegestaan en design/glas/aardewerk van erkende ontwerpers/fabrieken
1) Serviesdelen en gebruiksgoed zijn niet toegestaan, tenzij van hoge waarde en belangrijke ontwerpers. Complete serviezen/sets zijn wel toegestaan indien deze voldoen aan bovenstaande voorwaarde
2) Curiosa en Antiek zijn niet toegestaan, tenzij dit voldoet aan bovenstaande
3) Items moeten veilingwaardig zijn en een minimale geschatte opbrengst hebben van 40 euro. Items die een lagere geschatte waarde hebben kunnen worden verwijderd, zeker als deze niet vanaf 1 euro worden aangeboden.
4) Aziatica en Etnografica zijn niet toegestaan, tenzij aantoonbaar is dat het gaat om items met een duidelijke herkomst (periode/gebied) en niet vervaardigd voor de toeristenmarkt.
5) Sieraden zijn toegestaan indien het gaat om bijzondere ontwerpen van erkende kunstenaars/designers/ateliers en met een minimale waarde van 100 euro. Losse edelstenen zijn niet toegestaan. Nieuwe sieraden zijn niet toegestaan.
6) Goud/Zilver/Platina items zijn toegestaan indien het gaat om een mininale waarde van 100 euro en aangeboden wordt tegen veilingprijzen (+- 120% van de sloopprijs, tenzij van belangrijke ontwerpers/ateliers)

 

Werken die niet aan bovenstaande veilingregels voldoen, kunnen zonder opgaaf van reden verwijderd worden.


3. Verzendkosten
Verzendkosten mogen in rekening gebracht worden bij de koper en zijn niet aan toeslag of commissie onderhevig. De volgende bedragen mogen maximaal gerekend worden (inclusief verpakking en handelingskosten):

- 12,50 euro binnen Nederland (of binnen België voor Belgische verkopers);
- 20,00 euro binnen EU-1 (België, Frankrijk, Duitsland etc.) of vanuit het buitenland naar Nederland.

 

Alleen als een pakket zwaarder is dan 10 kilo, mogen hogere tarieven berekend worden. Deze moeten wel bij de omschrijving aangegeven staan. Als een werk niet verzonden kan worden en met een koerier bezorgd moet worden, dan dienen deze kosten in de omschrijving vermeld te staan. Tevens dient dan altijd de mogelijkheid geboden te worden, het werk kosteloos af te halen.


4. Aantal werken
U mag maximaal vijf werken van één kunstenaar tegelijkertijd aanbieden. Werken van andere aanbieders tellen niet mee.

 

5. Een item moet verder voldoen aan onze veilingregels

 

 

HOE KAN IK ITEMS IN DE VEILING AANBIEDEN?
1. Registreren: registratie is gratis. Bent u een nieuwe bezoeker? Klik hier!
 

2. Item plaatsen: klik op “Item plaatsen” in het bovenste menu en vul de benodigde velden in. Lees de eerste keer alle instructies goed door.
 

3. Prijsstelling: als u een item plaatst, bepaalt u zelf het openingsbod. Er kan niet ondergeboden worden, het openingsbod is ook de minimale prijs. Dit dient echter wel een veilingprijs te zijn en niet de hogere galerieprijs/vervangingswaarde.
 

4. Afhandeling: Na afloop van de veiling ontvangt u de gegevens van de hoogste bieder via een e-mail en kunt u deze terugvinden in “Mijn Kunstveiling / Verkochte Items”. U bent zelf verantwoordelijk voor de verdere afhandeling van de transactie.
 

5. Verkoopcommissie: Rond de 15e van de maand ontvangt u van Kunstveiling een e-mail een factuur van voor de veilingcommissie over de verkochte items van de maand er voor. Deze commissie betaalt u alleen voor succesvol verkochte items. Let op: Indien een verkoop niet is doorgegaan kunt u dit melden en wordt de commissie niet in rekening gebracht.
(tips voor succesvol verkopen)

 

 

 

COLLECTIES / VEILEN IN OPDRACHT VIA DE VEILINGMEESTER
Het is bij grotere collecties ook mogelijk om deze door de Veilingmeester te laten veilen. Wij verzorgen dan de gehele veiling voor u (taxatie/inbrengen/fotografie/afhandeling etc). Mocht u een collectie willen laten veilen, neem dan contact met ons op.

 

 

VRAGEN
Heeft u verdere vragen over het aanbieden van items op Kunstvelling, neem dan contact met ons op! (klik hier)