• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
Aart van den IJssel (1922-1983)
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Aart van den IJssel

Aart van den IJssel (1922-1983)

Kunstenaar

Aart van den IJSSEL (Den Haag 1922 - Voorburg 1983)

Van den IJssel was een Nederlandse beeldhouwer, schilder, edelsmid en tekenaar. Hij volgde zijn kunstopleiding aan de Vrije Academie van Beeldende Kunsten Psychopolis en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Zijn leraren waren Livinus van de Bundt, Henk Meijer, Theo van der Nahmer en Rudi Rooijackers. Vanaf 1954 was hij als beeldhouwer gevestigd in Voorburg en was hij werkzaam als docent aan de Vrije Academie. Hij was o.a. leraar van Ernst Buter. Aart van den IJssel was gehuwd met de Duits-Nederlandse schilderes en textielkunstenares Ruth Salinger (1924-1976). Uit dit huwelijk werd zijn dochter geboren Maeyken van den IJssel (1958), die net als haar ouders werkzaam is als beeldendkunstenaar/schilder. Aart van den IJssel is bekend geworden door zijn beelden van dieren (met name van insecten en vogels), ruiters en paarden. Zijn werk bevindt zich in de openbare ruimte in Den Haag, Voorburg en elders in Nederland.Van den IJssel was achtereenvolgens lid van de Haagse Kunstkring, Pulchri Studio en de Haagse kunstenaarsgroepen Verve, Fugare en de Posthoorngroep en wordt derhalve gerekend tot de Nieuwe Haagse School. Hij was gedurende de jaren vijftig in Voorburg lid van de artistieke werkgroep De Nieuwe Ploeg en organiseerde met Rooijackers en Jan Snoeck avantgardistische exposities van non-figuratieve beeldhouwkunst. In 1961 kreeg hij de Jacob Marisprijs voor Tekenkunst, in 1971 de Jacob Hartogprijs. In 2004 werd een driejaarlijkse kunstprijs van de Gemeente Leidschendam-Voorburg, wegens zijn grote bijdrage aan de ontwikkeling van de beeldende kunst vanaf 1950, naar hem genoemd.Zijn laatste tentoonstelling was in Pulchri in 1982. Tegelijk met de opening van deze tentoonstelling verscheen een biografie over Van den IJssel in de serie 'Het Haags Palet', geschreven door Saskia Gras. Aart van den IJssel overleed in 1983.

Aangeboden items
1
Verkochte items
4
Nationaliteit
Nederlands
Links
Favoriet
FA. (7 x Favoriet)
filters
1 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Aftersale
Aart van den IJssel - Vogel kopen? Bied vanaf 250!
Aart van den IJssel - Vogel

Beeld / Object

Geplaatst doorliesko

Eindtijd14-02-2022 om 20:11

Periode1945 t/m 1999
TechniekBrons
Afmetingen13 cm x 10.5 cm x 38 cm (h x b x d)

Kunst kopen van Aart van den IJssel

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Aart van den IJssel? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Aart van den IJssel. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Aart van den IJssel en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Aart van den IJssel te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Aart van den IJssel!

Volg het aanbod kunst van Aart van den IJssel te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Aart van den IJssel te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Aart van den IJssel instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Aart van den IJssel kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Aart van den IJssel!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Aart van den IJssel kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Aart van den IJssel en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Aart van den IJssel via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Aart van den IJssel of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Aart van den IJssel?

Kunst kopen van Aart van den IJssel begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Aart van den IJssel, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Aart van den IJssel. Om meer kans te maken om de Aart van den IJssel te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Aart van den IJssel! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.