Adrie Arendsman (1941)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Adrie Arendsman
Adrie Arendsman (1941)

Adrie Arendsman (1941)

Kunstenaar

Biografie

Adrie ARENDSMAN (Enschede 1941) volgde een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunst AKI te Enschede en studeerde af in de disciplines: schilderen, grafiek en ruimtelijke vormgeving. Zij hanteert in haar werk een grote verscheidenheid aan vormen en technieken. Dat verleent haar een grote souplesse in het aanvaarden en uitwerken van opdrachten. In de kleinere formaten van haar werken overheerst de intimiteit en de poëtische gedachte. De grotere werken hebben zowel glas als brons als drager en zijn veel monumentaler met een kenmerkende gelaagdheid en diepte.

over-adrie-biografie-zelfportret-september-2006

Al haar werken lijken “jeugd” en “zelfportret” als thema te hebben. De verwondering staat centraal. Dat blijkt uit haar interesse voor reizen, muziek, toneel en moderne literatuur. Altijd op zoek naar het wezen van zichzelf en de wereld om haar heen. Steeds opnieuw en op eigen wijze uitdrukking geven aan haar belevingswereld in kleur en vorm.

Deze schilderijen en keramiek-objecten zouden “zelfportret” als thema kunnen hebben. Kunnen hebben, omdat er natuurlijk meerdere ideeën aan ten grondslag liggen die de kijker zelf in het werk kan ontdekken. Jeugd heeft te maken met spel, met opgroeien en volwassen worden. Het zelfportret gaat over beschouwen en evalueren en ook over relativeren; relativeren over hoe je mens wordt of over hoe men kunstenaar wordt. Zo maakt zij de toeschouwer deelgenoot van haar zoektocht en is bereid en in staat ons de binnenkant van haarzelf als kunstenaar en als mens te laten zien.

Aangeboden items
Verkochte items
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Adrie Arendsman (1941) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Adrie Arendsman

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Adrie Arendsman? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Adrie Arendsman. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Adrie Arendsman en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Adrie Arendsman te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Adrie Arendsman!

Volg het aanbod kunst van Adrie Arendsman te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Adrie Arendsman te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Adrie Arendsman instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Adrie Arendsman kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Adrie Arendsman!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Adrie Arendsman kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Adrie Arendsman en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Adrie Arendsman via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Adrie Arendsman of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Adrie Arendsman?

Kunst kopen van Adrie Arendsman begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Adrie Arendsman, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Adrie Arendsman. Om meer kans te maken om de Adrie Arendsman te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Adrie Arendsman! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.