Albert Termote (1887-1978)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Albert Termote
Albert Termote (1887-1978)

Albert Termote (1887-1978)

Kunstenaar

Albert TERMOTE (Lichtervelde, 1887 - Voorburg, 1978)

Albert Termote was een van oorsprong Belgische kunstenaar die het grootste deel van zijn carrière in Nederland werkte. Termote leerde tijdens zijn jeugd in het West-Vlaamse Lichtervelde de kunst van het houtsnijden van zijn vader en volgde daarna een opleiding in Gent. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam hij als vluchteling in Amsterdam terecht, waar hij een opleiding bij Jan Bronner ging volgen. In 1922 trok hij naar Voorburg, waar hij de rest van zijn leven zou blijven wonen. Hij gaf hier les in houtsnijden en beeldhouwen en werd lid van de Pulchri Studio, op wiens tentoonstellingen zijn werk werd laten zien. Ook gaf hij les aan de Koninklijke Academie in Den Haag en wordt hij gezien als kunstenaar van de Nieuwe Haagse School. Zijn belangrijkste werken zijn vier ruiterstandbeelden die verspreid in Nederland staan, veel religieuze werken in kerken en portretten. Deze werken zijn onder meer te zien in het Rijksmuseum en het Kröller-Muller Museum.

Aangeboden items
2
Verkochte items
10
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (7 x Favoriet)
filters
1 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Albert Termote - Admiraal Cornelis Tromp kopen? Bied vanaf 60!
Albert Termote - Admiraal Cornelis TrompPenningen
Geplaatst doorPensioenman
Eindtijd 18-09-2022 om 20:20
Jaartal1941
TechniekBrons
Afmetingen6.0 cm x 6.0 cm (h x b)

Kunst kopen van Albert Termote

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Albert Termote? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Albert Termote. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Albert Termote en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Albert Termote te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Albert Termote!

Volg het aanbod kunst van Albert Termote te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Albert Termote te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Albert Termote instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Albert Termote kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Albert Termote!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Albert Termote kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Albert Termote en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Albert Termote via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Albert Termote of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Albert Termote?

Kunst kopen van Albert Termote begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Albert Termote, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Albert Termote. Om meer kans te maken om de Albert Termote te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Albert Termote! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.