• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français
Carel Visser (1928-2015)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Carel Visser
Carel Visser (1928-2015)

Carel Visser (1928-2015)

Beeldhouwer, Graficus, Tekenaar

Carel VISSER (Papendrecht 1928 - Le Fousseret 2015)

Carel Visser volgde zijn opleiding van 1948-1949 aan de TU Delft architectuur. Daarna volgt hij zijn opleiding aan de Koninklijke Academie in Den Haag van 1949 tot 1951. Carel Visser heeft van '58 tot '62 les gegeven aan de Academie in Den Haag. Later van 1966 tot 1998 is Visser docent geweest aan de Ateliers '63 in Haarlem.

Carel Visser, wordt gezien als een van de belangrijkste Nederlandse constructivisten en hij heeft een grote invloed en bepalende rol gehad op de beeldhouwkunst van na de Tweede Wereldoorlog. De eerste beelden van Visser zijn expressionistisch van aard, hierna kwam een periode waar hij de abstrahering doorvoerde, denk aan het werk Parende Vogels, uit 1953. Naast de abstracte en mathematische constructies van het beeldhouwwerk van Carel Visser maakt hij ook grafisch werk waar deze herhaling ook aan ten grondslag ligt. In de jaren '80 begint Visser andere materialen te gebruiken, zoals veren, schelpen, wol, zand, touw, hout etc, de geometrische vormen raken op de achtergrond, en het worden assemblages van gevonden voorwerpen.

Exposities en prijzen:

Presentatie Bi_nnale van Venetie, 1968 David Bright Foundation Award, 1968 8th Graphic Biennale, Tokyo 1972 Wilhelmina-ring, tweejaarlijkse oeuvre prijs voor de beeldhouwkunst, 2004 Expositie, Internationale de sculpture contemporaine, musee Rodin, Parijs, 1956 Beelden in het heden, Stedelijk Museum, Amsterdam, 1959 Sprengel Museum in Hannover, 1990

Aangeboden items
4
Verkochte items
271
Nationaliteit
Nederlands
Links
Favoriet
FA. (162 x Favoriet)
filters
4 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid
Carel Visser - Houtdruk, Roos kopen? Bied vanaf 1!
Carel Visser - Houtdruk, Roos

Grafiek (handgesigneerd)

Geplaatst doorVeilingmeester

Eindtijd22-08-2022 om 20:45

Jaartal1991
TechniekHout/Linosnede
Afmetingen50 cm x 65.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerJapans Papier
IngelijstNiet Ingelijst

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Aftersale
Carel Visser - Houtsnede | 'Zonder titel' | 1999 kopen? Bied vanaf 220!
Carel Visser - Houtsnede | 'Zonder titel' | 1999

Grafiek (handgesigneerd)

Geplaatst doorJJvanWijk

Eindtijd20-02-2022 om 21:00

Jaartal1999
TechniekHout/Linosnede
Afmetingen21 cm x 30 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Aftersale
Carel Visser - litho - 'zonder titel' - 1992 kopen? Bied vanaf 200!
Carel Visser - litho - 'zonder titel' - 1992

Grafiek (handgesigneerd)

Geplaatst doorJJvanWijk

Eindtijd03-04-2022 om 21:41

Jaartal1992
TechniekLitho
Afmetingen37 cm x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Aftersale
Carel Visser - Houtdruk, Roos kopen? Bied vanaf 100!
Carel Visser - Houtdruk, Roos

Grafiek (handgesigneerd)

Geplaatst doorVeilingmeester

Eindtijd07-08-2022 om 20:43

Jaartal1991
TechniekHout/Linosnede
Afmetingen50 cm x 65.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerJapans Papier
IngelijstNiet Ingelijst

Kunst kopen van Carel Visser

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Carel Visser? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Carel Visser. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Carel Visser en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Carel Visser te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Carel Visser!

Volg het aanbod kunst van Carel Visser te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Carel Visser te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Carel Visser instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Carel Visser kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Carel Visser!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Carel Visser kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Carel Visser en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Carel Visser via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Carel Visser of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Carel Visser?

Kunst kopen van Carel Visser begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Carel Visser, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Carel Visser. Om meer kans te maken om de Carel Visser te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Carel Visser! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.