Carel Willink (1900-1983)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Carel Willink
Carel Willink (1900-1983)

Carel Willink (1900-1983)

Kunstschilder, Graficus, Tekenaar

Albert Carel WILLINK (Amsterdam 7 maart 1900 - Amsterdam 19 oktober 1983)

graficus, illustrator, schilder, tekenaar

Opleiding

1920-1923 Staatliche Hochschule für Bildende Künste (Berlijn)

1918-1919 Technische Hogeschool (Delft): studeerde een korte tijd bouwkunde

Biografie

Carel Willink was een Nederlands kunstschilder. Hij wordt gezien als de belangrijkste schilder van het magisch realisme, een schilderstijl die met licht, kleur, vorm en diepte een vervreemdende sfeer schept. De voorstellingen ogen reëel, maar zijn uitsluitend mogelijk in de fantasie. Willink zelf hield niet van de benaming 'magisch realisme', hij noemde het liever 'imaginair realisme', het zo realistisch mogelijk schilderen van de verbeelding. In zijn schilderijen combineerde Willink technische perfectie, fotorealisme en een extreem gevoel voor detail met een dreigende, mysterieuze en onwerkelijke sfeer.

Exposities en prijzen Het werk van Carel Willink bevindt zich in diverse Nederlandse musea, waaronder het Stedelijk Museum Amsterdam en het Rijksmuseum.

Aangeboden items
5
Verkochte items
153
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Carel Willink - 2 boeken -Willink resp. -een eeuw Willink, vanaf 1 euro kopen? Bied vanaf 1!
Carel Willink (1900-1983) Nederlands 2 boeken -Willink resp. -een eeuw Willink, vanaf 1 euro
TechniekHardcover
Afmetingen31 cm x 29 cm (h x b)
Huidig bod
€ 1
1 bieding
Bied mee Bied mee
Carel Willink - Evenwicht der krachten, zeefdruk (groot) kopen? Bied vanaf 595!
Carel Willink (1900-1983) Nederlands Evenwicht der krachten, zeefdruk (groot)
TechniekZeefdruk
Afmetingen70 cm x 100 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 595
Bied mee Bied mee
Carel Willink - Versailles kopen? Bied vanaf 950!
Carel Willink (1900-1983) Nederlands Versailles
TechniekZeefdruk
Afmetingen123 cm x 106 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 950
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Carel Willink

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Carel Willink? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Carel Willink. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Carel Willink en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Carel Willink te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Carel Willink!

Volg het aanbod kunst van Carel Willink te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Carel Willink te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Carel Willink instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Carel Willink kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Carel Willink!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Carel Willink kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Carel Willink en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Carel Willink via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Carel Willink of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Carel Willink?

Kunst kopen van Carel Willink begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Carel Willink, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Carel Willink. Om meer kans te maken om de Carel Willink te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Carel Willink! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.