• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
Chris Lebeau (1878-1945)
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Chris Lebeau

Chris Lebeau (1878-1945)

Kunstenaar, Designer

Chris Lebeau, geboren in 1878 te Amsterdam, was kunstenaar en belangrijke vertegenwoordiger van de Nederlandse Art Nouveau en Art Deco. Hij werkte vanuit hetzelfde gedachtegoed als William Morris en wilde de schoonheid en kwaliteit in ontwerp en ambacht terugbrengen. Hij was beroemd om zijn dessins voor bijvoorbeeld tafellakens, affiches, muurschilderingen en postzegels. Hij maakte ontwerpen voor verschillende fabrieken in de textiel-, glas- en aardewerkindustrie en hield zich bezig met schilderkunst, grafiek en batiktechnieken.

Ondanks de staat van armoede waarin zijn gezin vaak verkeerde, rondde hij met succes de Amsterdamse Kunst Nijverheid Tekenschool Quellinus af en vervolgens de Rijksschool Kunstnijverheid. Tijdens zijn tekenlessen aan de Vâhanaschool leerde hij J.L.M. Lauweriks en K.P.C. de Bazel kennen. Naast zijn werk als kunstenaar en ontwerper heeft hij ook een tijd lesgegeven als docent aan een avondvakschool en de School voor Kunstnijverheid te Haarlem. In 1904 werd Lebeau medeoprichter van de Nederlandsche Vereeniging voor Ambachts- en Nijverheidskunst (VANK). Het leven van Lebeau eindigde in 1945 tijdens de Duitse bezetting, nadat hij het jaar daarvoor overgebracht was naar het concentratiekamp in Dachau vanwege hulpverlening aan Nederlandse Joden.

Aangeboden items
1
Verkochte items
7
Nationaliteit
Nederlands
Links
Favoriet
FA. (25 x Favoriet)
filters
1 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid
Chris Lebeau - PORTRET VAN EEN MAN kopen? Bied vanaf 50!
Chris Lebeau - PORTRET VAN EEN MAN

Bijzondere Uitgaves

Geplaatst doorloverendale

Eindtijd21-05-2022 om 16:07

Jaartal1914
TechniekVaria
Afmetingen34.5 cm x 23.5 cm (h x b)
GesigneerdSignatuur meegedrukt

Kunst kopen van Chris Lebeau

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Chris Lebeau? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Chris Lebeau. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Chris Lebeau en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Chris Lebeau te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Chris Lebeau!

Volg het aanbod kunst van Chris Lebeau te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Chris Lebeau te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Chris Lebeau instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Chris Lebeau kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Chris Lebeau!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Chris Lebeau kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Chris Lebeau en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Chris Lebeau via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Chris Lebeau of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Chris Lebeau?

Kunst kopen van Chris Lebeau begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Chris Lebeau, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Chris Lebeau. Om meer kans te maken om de Chris Lebeau te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Chris Lebeau! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.