• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
Cornelis Jetses (1873-1955)
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Cornelis Jetses

Cornelis Jetses (1873-1955)

Kunstenaar

Cornelis Jetses (Groningen, 23 juni 1873 - Wassenaar, 9 juni 1955) was een Nederlandse illustrator. Jetses is vooral bekend geworden om zijn gedetailleerde illustraties in schoolboeken, schoolplaten en historische prenten. Hij werkte ook als boekbandontwerper.Hij werd geboren in een arme buurt in Groningen en al op jonge leeftijd bleek hij tekentalent te hebben. Vanaf zijn dertiende volgde hij tekenlessen in de avonduren, terwijl hij overdag werkte in een steendrukkerij.Cornelis Jetses trouwde in 1899 met Albertina Holkamp. Hun dochter Everdina werd in 1900 geboren. Ze woonden in Bremen, Zeist, Scheveningen en Wassenaar. Albertina overleed in 1939. Jetses overleed in 1955 en werd begraven bij de dorpskerk in Wassenaar.WerkIn 1901 tekende Jetses een meubelcatalogus die gedrukt werd door uitgeverij J.B. Wolters in Groningen. Door directeur E.B. ter Horst Jr. (1865-1905) van deze uitgeverij werd hij daarna gevraagd om de illustraties te maken voor de boekjes van Jan Ligthart en Hindericus Scheepstra. Er verschenen vier deeltjes Dicht bij huis in 1902 en 1903 met verhaaltjes en tekeningen over het dagelijkse leven.Later verschenen van hetzelfde drietal auteurs de boekjes Nog bij moeder, waarin Ot en Sien de hoofdrol speelden (1904-1905), Pim en Mien (1907-1908), Het prentenboek van Ot en Sien (1909), Buurkinderen (1911-1912) en Blond en bruin (1912).Ligthart, Scheepstra en Jetses werden ook gevraagd om een nieuwe versie van het Leesplankje van Hoogeveen te maken. In 1906 verscheen het leesplankje waarmee generaties Nederlandse kinderen leerden lezen: aap noot mies wim zus jet teun vuur gijs lam kees bok weide does hok duif schapen.Door het overlijden van Scheepstra kwam in 1913 een einde aan hun samenwerking.

Aangeboden items
1
Verkochte items
3
Nationaliteit
Nederlands
Links
Favoriet
FA. (2 x Favoriet)
filters
1 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid
Laatste
kans
Cornelis Jetses - kinderen aan tafel kopen? Bied vanaf 65!
Cornelis Jetses - kinderen aan tafel

Schilderij

Geplaatst doorCords

Eindtijd24-05-2022 om 19:58

Periode1945 t/m 1999
TechniekGemengde Techniek
Afmetingen70 cm x 70 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerHardboard
IngelijstIngelijst

Kunst kopen van Cornelis Jetses

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Cornelis Jetses? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Cornelis Jetses. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Cornelis Jetses en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Cornelis Jetses te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Cornelis Jetses!

Volg het aanbod kunst van Cornelis Jetses te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Cornelis Jetses te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Cornelis Jetses instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Cornelis Jetses kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Cornelis Jetses!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Cornelis Jetses kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Cornelis Jetses en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Cornelis Jetses via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Cornelis Jetses of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Cornelis Jetses?

Kunst kopen van Cornelis Jetses begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Cornelis Jetses, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Cornelis Jetses. Om meer kans te maken om de Cornelis Jetses te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Cornelis Jetses! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.