• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
Daniel Been (1885-1967)
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Daniel Been

Daniel Been (1885-1967)

Kunstenaar

Daniel BEEN (Rotterdam 1885 - Baarn 1967)

Tot de vele kunstschilders die Baarn als woonplaats kozen behoorde destijds ook de in 1885 in Rotterdam geboren kunstschilder Daniel Been. Als kind tekende hij altijd al graag en toen hij ouder werd had hij maar een wens: kunstschilder worden! Zijn vader zag dat niet zo zitten en vond een kantoorbaan geschikter voor hem, want vast werk en een geregeld inkomen is toch veel beter nietwaar? Daniel zal ongetwijveld anders gedacht hebben, maar gehoorzaamde. Zo kwam hij te werken als leerling boekhouder bij de firma Weduwe van Nelle te Rotterdam. Hij heeft daar niet zo lang gewerkt want hij voelde zich er niet gelukkig. Na deze korte kantoorbaan werd hij leerling van de Academie voor beeldende kunst te Rotterdam. Hier vergaarde hij de kennis die hij later als kunstschilder goed kon gebruiken. Hij schilderde als echte Rotterdammer, veel stukken van de havens. Hij maakte bloemstukken, kocht de nodige bloemen bij een bloemist en vervaardigde in zijn atalier de schilderijen van deze stukken. Hij heeft hoofdzakelijk olieverfschilderijen gemaakt in grote en keine maten, maar daarnaast aquarellen en pasteltekeningen. Wat hij schilderde was in naturalistische trant, een stijl die onder het kunstlievende publiek in trek zal blijven.

Aangeboden items
2
Verkochte items
2
Nationaliteit
Nederlands
Links
Favoriet
FA. (13 x Favoriet)
filters
2 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Aftersale
Daniel Been - Landschap met meer en bloemen kopen? Bied vanaf 350!
Daniel Been - Landschap met meer en bloemen

Schilderij

Geplaatst doorLaurik

Eindtijd13-02-2022 om 10:45

Periode1945 t/m 1999
TechniekOlieverf
Afmetingen59 cm x 89 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst
Aftersale
Daniel Been - Onbekend kopen? Bied vanaf 250!
Daniel Been - Onbekend

Schilderij

Geplaatst doorLaurik

Eindtijd13-02-2022 om 10:52

Periode1945 t/m 1999
TechniekOlieverf
Afmetingen49 cm x 69 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst

Kunst kopen van Daniel Been

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Daniel Been? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Daniel Been. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Daniel Been en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Daniel Been te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Daniel Been!

Volg het aanbod kunst van Daniel Been te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Daniel Been te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Daniel Been instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Daniel Been kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Daniel Been!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Daniel Been kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Daniel Been en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Daniel Been via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Daniel Been of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Daniel Been?

Kunst kopen van Daniel Been begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Daniel Been, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Daniel Been. Om meer kans te maken om de Daniel Been te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Daniel Been! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.