Daniel Muhlhaus (1907-1981)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Daniel Muhlhaus
Daniel Muhlhaus (1907-1981)

Daniel Muhlhaus (1907-1981)

Kunstenaar

Daniel Muehlhaus (Daan), werd op 21 februari 1907 in Dordrecht geboren. Hier woonde en werkte hij ook. Muehlhaus vormde zich zelf en schilderde, aquarelleerde en tekende stadsgezichten, landschappen, bloemen en portreten in een impressionistische stijl. De periode 1940-1960 was artistiek gezien Muehlhaus? beste tijd. In de 40er jaren staat zijn werk nog duidelijk onder invloed van zijn collega en rivaal Cor Noltee. Samen maakten zij velen buitenstudies in en om Dordrecht. Toch is er dan ook al die eigen ?spitse? penseelvoering van Muehlhaus zichtbaar. Daan Muehlhaus behoorde samen met enkele andere leden van Pictura, waaronder Wijnhoven en Noltee tot de Dortse schilders, die men de volgelingen naar de geest van M. P.Reus zou kunnen noemen. Evenals hij kiezen ze bij voorkeur het landschap rondom de stad aan de rivier tot het onderwerp van hun doeken en ze werken allemaal in de breed-impressionistische trant van de Haagsche-Amsterdammers.Mede door zijn reizen naar Itali_, Frankrijk en Spanje, ontwikkelde hij zich van een tonelist tot een colorist en maakte hij aquarellen die verwant zijn aan het werk van de Franse Hollander Jongkind. In zijn rijpe werk toont Muehlhaus een geheel eigen licht, kleurgebruik en penseelvoering.Hij was lid van Pictura in Dordrecht en van St. Lucas in Amsterdam.

Aangeboden items
Verkochte items
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Daniel Muhlhaus (1907-1981) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 30 mensen die Daniel Muhlhaus (1907-1981) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Daniel Muhlhaus

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Daniel Muhlhaus? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Daniel Muhlhaus. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Daniel Muhlhaus en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Daniel Muhlhaus te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Daniel Muhlhaus!

Volg het aanbod kunst van Daniel Muhlhaus te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Daniel Muhlhaus te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Daniel Muhlhaus instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Daniel Muhlhaus kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Daniel Muhlhaus!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Daniel Muhlhaus kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Daniel Muhlhaus en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Daniel Muhlhaus via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Daniel Muhlhaus of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Daniel Muhlhaus?

Kunst kopen van Daniel Muhlhaus begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Daniel Muhlhaus, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Daniel Muhlhaus. Om meer kans te maken om de Daniel Muhlhaus te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Daniel Muhlhaus! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.