Dirk Huizer (1926-2009)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Dirk Huizer
Dirk Huizer (1926-2009)

Dirk Huizer (1926-2009)

Kunstenaar

Dirk HUIZER

Ontwerper, Graficus

Geboren te Rotterdam in 1926. Overleden te Rotterdam in 2009.

Opleiding: Huizer studeerde tekenen en schilderen aan de kunstacademie in Rotterdam en specialiseerde zich tijdens zijn opleiding ook in binnenhuisarchitectuur. Deze combinatie tussen interieur- en autonome kunst maak hem een veelzijdig kunstenaar die zich vanaf de jaren vijftig op steeds meer verschillende kunstvormen ging richten

De veelzijdige kunstenaar Dirk Huizer ontkent de visuele werkelijkheid; een mathematisch probleem dat al veel kunstenaars (bijvoorbeeld Escher) heeft geboeid en ge_nspireerd. Huizers autonome werk bestaat uit iriszeefdrukken: strak gelijnde grafische voorstellingen die een suggestie geven van bouwelementen. Huizer werkt op geheel eigen wijze; hij experimenteert met de visuele waarneming. Uitgangspunt hierbij is dat de menselijke waarneming niet betrouwbaar is en dat men via deze waarneming nooit tot de absolute werkelijkheid zal doordringen.

Exposities en prijzen:

Arti et Industriae, Den Haag, Agnietenhof, TielKunstgebouw Oranjeboom, Rotterdam

Door: Arthur Brouwers>

Aangeboden items
0
Verkochte items
74
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Dirk Huizer (1926-2009) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 74 items van Dirk Huizer (1926-2009) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 25 mensen die Dirk Huizer (1926-2009) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Dirk Huizer

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Dirk Huizer? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Dirk Huizer. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Dirk Huizer en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Dirk Huizer te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Dirk Huizer!

Volg het aanbod kunst van Dirk Huizer te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Dirk Huizer te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Dirk Huizer instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Dirk Huizer kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Dirk Huizer!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Dirk Huizer kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Dirk Huizer en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Dirk Huizer via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Dirk Huizer of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Dirk Huizer?

Kunst kopen van Dirk Huizer begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Dirk Huizer, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Dirk Huizer. Om meer kans te maken om de Dirk Huizer te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Dirk Huizer! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.