• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français
Douwe Jan van der Zweep (1890-1975)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Douwe Jan van der Zweep
Douwe Jan van der Zweep (1890-1975)

Douwe Jan van der Zweep (1890-1975)

Kunstenaar

Douwe Jan van der ZWEEP

Schilder

Geboren in 1890 in Utrecht, gestorven in 1975

Opleiding: Lagere schoolAvondlessen Kunstnijverheidsschool Woonde en werkte in Utrecht

Douwe van der Zweep was een schilder die al vroeg begon met de kunst, maar die rond 1916 zijn eerste interessante werken produceerde. Nadat hij de lagere school had afgemaakt ging hij in de leer bij een lithografisch atelier. Aanvankelijk werd Douwe van der Zweep opgemerkt aangezien hij een nauwkeurige manier van werken had. Hierdoor kreeg hij een baan aangeboden als tekenaar op de anatomische snijkamer.

Douwe van der Zweep was intens bevriend met Gerrit Rietveld en Willem van Leusden. Ook al was het werk van Douwe van der Zweep gewild, hij leefde niet van de kunst. In plaats daarvan had hij onder andere werk als lithograaf en tekenaar bij het KNMI.

Exposities en prijzen:

N.v.t.

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
1
Verkochte items
22
Nationaliteit
NederlandsNederlands  
Links
Favoriet
FA. (10 x Favoriet)
filters
1 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Aftersale
Douwe Jan van der Zweep - Duttende man bij viskom kopen? Bied vanaf 25!
Douwe Jan van der Zweep - Duttende man bij viskom

Grafiek (handgesigneerd)

Geplaatst doorbellarte

Eindtijd 17-05-2022 om 21:49

Periode1900 t/m 1944
TechniekLitho
Afmetingen30 cm x 23.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst

Kunst kopen van Douwe Jan van der Zweep

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Douwe Jan van der Zweep? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Douwe Jan van der Zweep. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Douwe Jan van der Zweep en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Douwe Jan van der Zweep te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Douwe Jan van der Zweep!

Volg het aanbod kunst van Douwe Jan van der Zweep te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Douwe Jan van der Zweep te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Douwe Jan van der Zweep instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Douwe Jan van der Zweep kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Douwe Jan van der Zweep!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Douwe Jan van der Zweep kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Douwe Jan van der Zweep en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Douwe Jan van der Zweep via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Douwe Jan van der Zweep of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Douwe Jan van der Zweep?

Kunst kopen van Douwe Jan van der Zweep begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Douwe Jan van der Zweep, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Douwe Jan van der Zweep. Om meer kans te maken om de Douwe Jan van der Zweep te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Douwe Jan van der Zweep! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.