• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français
Erasmus van Dulmen Krumpelman (1897-1987)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Erasmus van Dulmen Krumpelman
Erasmus van Dulmen Krumpelman (1897-1987)

Erasmus van Dulmen Krumpelman (1897-1987)

Kunstenaar

Erasmus Bernhard VAN DULMEN KRUMPELMAN (Bad Kreuznach 1897-Vries 1987)

Van DULMEN volgde een particuliere tekenopleiding aan de Hendrik de Keyserschool en vervolgde zijn studie aan de Rijksnormaalschool voor tekenonderwijs. In 1918 werd hij lid van Arti et Amicitiae en exposeerde geregeld op ledententoonstellingen. Hij kwam in contact met kunstenaars August Alleb_, George Breitner en Willem Witsen, die hem hielpen zijn stijl te ontwikkelen. Hij schilderde met name in een impressionistische stijl. Na zijn huwelijk in 1921 vestigde hij zich in Drenthe. Hij kwam daar in aanraking met schilders van Groninger kunstkring De Ploeg, waarna zijn schilderstijl losser en kleuriger werd. Hij schilderde en tekende onder meer landschappen, stadsgezichten, circustaferelen en portretten. Van DULMEN Krumpelman was in 1946 mede-oprichter van De Drentse Schilders, een kunstenaarsvereniging die tot 1953 heeft bestaan. Hij was daarna samen met onder andere zijn zoon Erasmus Herman en Evert Musch mede-oprichter van het Drents Schildersgenootschap (1954). Van DULMEN won in 1958 de Culturele prijs van Drenthe. In 1984 organiseerde het Drents Museum een overzichtstentoonstelling van zijn werk.

Aangeboden items
1
Verkochte items
0
Nationaliteit
NederlandsNederlands  
Links
Favoriet
FA. (18 x Favoriet)
filters
1 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Aftersale
Erasmus van Dulmen Krumpelman - Kinderen op de hei kopen? Bied vanaf 1000!
Erasmus van Dulmen Krumpelman - Kinderen op de hei

Tekening / Aquarel

Geplaatst doorAnlot

Eindtijd 19-06-2022 om 22:34

Periode1900 t/m 1944
TechniekAquarel
Afmetingen72 cm x 85 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst

Kunst kopen van Erasmus van Dulmen Krumpelman

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Erasmus van Dulmen Krumpelman? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Erasmus van Dulmen Krumpelman. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Erasmus van Dulmen Krumpelman en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Erasmus van Dulmen Krumpelman te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Erasmus van Dulmen Krumpelman!

Volg het aanbod kunst van Erasmus van Dulmen Krumpelman te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Erasmus van Dulmen Krumpelman te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Erasmus van Dulmen Krumpelman instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Erasmus van Dulmen Krumpelman kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Erasmus van Dulmen Krumpelman!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Erasmus van Dulmen Krumpelman kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Erasmus van Dulmen Krumpelman en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Erasmus van Dulmen Krumpelman via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Erasmus van Dulmen Krumpelman of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Erasmus van Dulmen Krumpelman?

Kunst kopen van Erasmus van Dulmen Krumpelman begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Erasmus van Dulmen Krumpelman, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Erasmus van Dulmen Krumpelman. Om meer kans te maken om de Erasmus van Dulmen Krumpelman te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Erasmus van Dulmen Krumpelman! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.