Guido Lippens (1939)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Guido Lippens
Guido Lippens (1939)

Guido Lippens (1939)

Kunstenaar

Guido Lippens (1939) Nederlands kunstenaar

Na een periode van expressionistisch, figuratief werk in de jaren zestig is Guido Lippens schilderkunst gaan beoefenen die wel fundamentele-schilderkunst werd genoemd. Dat kon een steeds herhaalde handeling zijn van het leegstrijken van een verfkwast op pakpapier, het uit de hand betekenen van een wit vlak volgens een strak raster, of het beschilderen van een vlak met achtereenvolgens één, twee en drie lagen wit, zodat een subtiel verschil in kleurintensiteit waarneembaar was. Aan het eind van deze periode, in 1982, nam Lippens deel aan de Documenta in Kassel.

De eindeloze oefeningen in concentratie zonder een herkenbaar beeld te willen maken, resulteerden later in kleine schilderijen waarin wel motieven herkenbaar waren, bijvoorbeeld de contouren van een cirkelzaagblad, maar waarin geen verhaal te lezen was. Nog steeds waren precisie en concentratie de trefwoorden waarom alles draaide. Guido Lippens heeft deze bescheiden beeldtaal steeds uitgebreid met nieuwe motieven. Ook in de techniek is steeds meer variatie gekomen. Naast het tekenen en schilderen werd figuurzagen een belangrijk element. Zelfs heeft hij schroeiplekken van een kookplaatje op hout gebruikt.

Guido Lippens is niet bang dat zijn werk voor decoratief wordt aangezien. Het is weliswaar niet alleen maar decoratief, maar herhaling en decoratie vormen toch het procédé dat tot zijn kunst leidt. Deze karakteristiek bezorgde hem een plaats in de tentoonstelling De kracht van herhaling, in 1996 in Museum de Wieger en Museum Jan Cunen in Oss.

Aangeboden items
2
Verkochte items
13
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (7 x Favoriet)
filters
Guido Lippens - 'Mondriaan is ook decoratief' kopen? Bied vanaf 99!
Guido Lippens (1939) Nederlands 'Mondriaan is ook decoratief'
TechniekZeefdruk
Afmetingen50 cm x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 99
Bied mee Bied mee
FA. 

Kunst kopen van Guido Lippens

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Guido Lippens? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Guido Lippens. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Guido Lippens en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Guido Lippens te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Guido Lippens!

Volg het aanbod kunst van Guido Lippens te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Guido Lippens te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Guido Lippens instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Guido Lippens kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Guido Lippens!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Guido Lippens kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Guido Lippens en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Guido Lippens via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Guido Lippens of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Guido Lippens?

Kunst kopen van Guido Lippens begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Guido Lippens, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Guido Lippens. Om meer kans te maken om de Guido Lippens te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Guido Lippens! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.