Henk Poeder (1897-1958)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Henk Poeder
Henk Poeder (1897-1958)

Henk Poeder (1897-1958)

Kunstenaar

Henk POEDER (Assen 1897 - Kampen 1958)

Poeder woonde en werkte in Assen, Soest en in Kampen. Poeder was een bekend illustrator en een kundig schilder van Veluwse landschappen, waterlandschappen om Kampen en riviergezichten. De ouders van Henk Poeder waren weinig verguld met de wens van hun zoon om kunstenaar te worden. Kontakten met kunstenaars onder Belgische vluchtelingen hadden dan ook een averechts effect. De zoon bleef echter hardnekkig tekenen. Als compromis werd de jonge Poeder bij een huis- en decoratieschilder geplaatst. Daar verdiende hij een kwartje in de week waarvan hij een stuiver voor zichzelf mocht houden.Van al die stuivers die hij zorgvuldig bewaarde kocht de kunstenaar in spe zijn eerste olieverf en penselen. Zijn eerste doek vervaardigde hij van een in stukken geknipt schort van zijn zuster. Nadat hij een keer een schilderijententoonstelling had bezocht, wekte dit zozeer het ongenoegen van zijn baas op, dat deze hem ontsloeg.Er volgde een periode waarin hij van het ene baantje in het andere verviel. Zo kwam hij rond 1919 in Soest terecht waar hij tekenlessen nam bij J.H. (Johan) Isings. In Assen kreeg hij les van Louis Krans en L.A. (Louis) Roessingh. In 1929 verhuisde hij naar Kampen.Rond die stad en op de Veluwe schilderde en tekende hij hoofdzakelijk landschappen. Henk Poeder overleed in 1958 in Kampen. Zijn kleinzoon Henk, geboren in 1964, trad in de voetsporen van zijn grootvader en is ook kunstschilder.

Aangeboden items
0
Verkochte items
9
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (15 x Favoriet)
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Henk Poeder (1897-1958) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Henk Poeder (1897-1958) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Er zijn 15 mensen die Henk Poeder (1897-1958) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Henk Poeder

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Henk Poeder? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Henk Poeder. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Henk Poeder en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Henk Poeder te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Henk Poeder!

Volg het aanbod kunst van Henk Poeder te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Henk Poeder te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Henk Poeder instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Henk Poeder kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Henk Poeder!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Henk Poeder kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Henk Poeder en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Henk Poeder via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Henk Poeder of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Henk Poeder?

Kunst kopen van Henk Poeder begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Henk Poeder, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Henk Poeder. Om meer kans te maken om de Henk Poeder te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Henk Poeder! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.