Jaap Kraanen (1903-1973)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Jaap Kraanen
Jaap Kraanen (1903-1973)

Jaap Kraanen (1903-1973)

Kunstenaar

Jaap KRAANEN

Schilder, Graficus

Geboren te Rotterdam in 1903, Overleden in Rotterdam in 1973.

Opleiding: Hij was mede oprichter van de ARA-Groep. Woont en werkt in Rotterdam

Na de oorlog heeft Jaap Kraanen de wederopbouw van Rotterdam vastgelegd in zijn kenmerkende stijl. Hij werkte eerst figuratief, maar ging steeds abstracter werken en composities van levendige lijnen en figuren

Exposities en prijzen:

Zijn werk bevindt zich in collecties van Boymans, het Stedelijks Museum Amsterdam, Museum voor Moderne Kunst in Arnhem en het MoMa in New York.

Door: Arthur Brouwers>

Aangeboden items
1
Verkochte items
21
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Jaap Kraanen - Sjaggie of Joint draaien kopen? Bied vanaf 100!
Jaap Kraanen (1903-1973) Nederlands Sjaggie of Joint draaien
TechniekOlieverf
Afmetingen109 x 89 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 100
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Jaap Kraanen

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jaap Kraanen? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jaap Kraanen. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jaap Kraanen en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jaap Kraanen te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jaap Kraanen!

Volg het aanbod kunst van Jaap Kraanen te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jaap Kraanen te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jaap Kraanen instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jaap Kraanen kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jaap Kraanen!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jaap Kraanen kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jaap Kraanen en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jaap Kraanen via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jaap Kraanen of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jaap Kraanen?

Kunst kopen van Jaap Kraanen begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jaap Kraanen, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jaap Kraanen. Om meer kans te maken om de Jaap Kraanen te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jaap Kraanen! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.