Jan Groenhart (1952)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Jan Groenhart
Jan Groenhart (1952)

Jan Groenhart (1952)

Kunstenaar

Het bijzondere landschap van de zaanstreek heeft Jan Groenhart (1952) al op jonge leeftijd gefascineerd en uitgedaagd tot schilderen. Aangetrokken tot het onbekende van de schilderwereld volgde hij de Rietveld Academie. Daar leerde hij betekenis te geven aan kleur en vrij te zijn in vorm en stijl. De bagage die hij meekreeg stelde hem in staat vorm te geven aan zijn gedachten.

De ontwikkelingen zijn goed te zien in het oeuvre van Jan Groenhart. Hij schilderde landschappen en stillevens die geïnspireerd zijn door het werk van kunstenaars die hij bewonderde, o.a. Paul Cezanne (1839-1906) en Kees Verwey (1900-1995). Hij experimenteerde met materiaal en stijl. Van aquarel tot olieverf, uitbundig of juist ingetogen. Hij ontdekte dat het aquarelleren hem de meeste mogelijkheden bood om licht en ruimte weer te geven. Door het bereiken van een zekere perfectie in deze schilderstechniek, kreeg hij behoefte aan nieuwe uitdagingen.

Hij reisde af naar het kleurrijke Zuid-Amerika. Alles is daar anders. In het werk dat hij in deze periode maakte staat de mens en zijn omgeving centraal. Opvallend zijn de kleuren en het gebruik van acrylverf. Na een jaar te zijn weggeweest, probeert de kunstenaar zijn draai opnieuw te vinden in het uitgestrekte Zaanse polderlandschap. Zijn levenservaringen, ervaringen met de techniek en zijn gevoel zijn essentieel gebleken voor het werk dat hij nu maakt. In een pakhuis tussen de oude fabrieken van Wormer heeft Jan Groenhart zijn atelier. Daar heeft hij de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen en zijn zoektocht voort te zetten naar eenvoud in vorm en kleur.

Zie: http://www.jangroenhart.nl http://www.rkd.nl/rkddb/dispatcher.aspx?action=search&database=ChoiceArtists&search=priref=34020

Aangeboden items
1
Verkochte items
11
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (23 x Favoriet)
filters
Jan Groenhart - Zeefdruk. kleurrijke Zuid-Amerika kopen? Bied vanaf 30!
Jan Groenhart (1952) Nederlands Zeefdruk. kleurrijke Zuid-Amerika
TechniekZeefdruk
Afmetingen67 cm x 63 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 30
Bied mee Bied mee
FA. (1)

Kunst kopen van Jan Groenhart

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jan Groenhart? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jan Groenhart. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jan Groenhart en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jan Groenhart te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jan Groenhart!

Volg het aanbod kunst van Jan Groenhart te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jan Groenhart te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jan Groenhart instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jan Groenhart kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jan Groenhart!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jan Groenhart kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jan Groenhart en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jan Groenhart via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jan Groenhart of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jan Groenhart?

Kunst kopen van Jan Groenhart begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jan Groenhart, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jan Groenhart. Om meer kans te maken om de Jan Groenhart te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jan Groenhart! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.