Jan Henderikse (1937)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Jan Henderikse
Jan Henderikse (1937)

Jan Henderikse (1937)

Kunstenaar

Jan HENDERIKSE (Delft 1937)

Schilder, Beeldend Kunstenaar

Opleiding:

Jan Henderikse volgde zijn opleiding aan de Vrije Academie te Den Haag.

Hij woont en werkt te Antwerpen (België) en Brooklyn, New York (Verenigde Staten).

Jan Henderikse is zijn carrière begonnen als informele schilder. In 1960 was hij mede oprichter van de Nederlandse Nul groep. Hij ging experimenteren met assemblages en de effecten die vele verschillende materialen hadden, materialen zoals kurk, opbergkratten, bierkratten, nummerborden en geld. In de medio-jaren '70 werd hij betrokken bij film maken, het publiceren van limited editions, kunstwerken met gevonden en verworpen foto’s. Jan Henderikse gebruikt schaamteloos allerlei materialen die op zijn pad komen. De originaliteit van zijn werk zit hem in zijn methode: de presentaties van stukjes realiteit zonder verdere uitleg. Jan Henderikse zocht zijn materialen vaak tussen het afval. Lange tijd verkoos Henderikse de overblijfselen van kleine menselijke behoeften. In zijn recentere werken focust Jan Henderikse zich meer met op de dreigende aspecten van de belangrijke wereldgebeurtenissen.

Aangeboden items
4
Verkochte items
72
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (83 x Favoriet)
filters
Jan Henderikse - Assemblage van nummerborden op paneel, Zonder titel kopen? Bied vanaf 3000!
Jan Henderikse (1937) Nederlands Assemblage van nummerborden op paneel, Zonder titel
TechniekGemengde Techniek
Afmetingen91 cm x 76 cm x 5 cm (h x b x d)
GesigneerdHandgesigneerd
Openingsbod
€ 3.000
Bied mee Bied mee
FA. (4)
Jan Henderikse - Object + boek (2008) kopen? Bied vanaf 675!
Jan Henderikse (1937) Nederlands Object + boek (2008)
TechniekGemengde Techniek
Afmetingen24 cm x 18 cm x 6 cm (h x b x d)
GesigneerdHandgesigneerd
Openingsbod
€ 675
Bied mee Bied mee
FA. (6)
Jan Henderikse - 50Cent x 64 - Gesigneerd kopen? Bied vanaf 750!
Jan Henderikse (1937) Nederlands 50Cent x 64 - Gesigneerd
TechniekGemengde Techniek
Afmetingen30 cm x 30 cm x 2 cm (h x b x d)
Gewicht1000 g
GesigneerdHandgesigneerd
Openingsbod
€ 750
Bied mee Bied mee
FA. (2)
Jan Henderikse - 1C x100 - Gesigneerd kopen? Bied vanaf 750!
Jan Henderikse (1937) Nederlands 1C x100 - Gesigneerd
TechniekGemengde Techniek
Afmetingen30 cm x 30 cm x 2 cm (h x b x d)
Gewicht1000 g
GesigneerdHandgesigneerd
Openingsbod
€ 750
Bied mee Bied mee
FA. (1)

Kunst kopen van Jan Henderikse

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jan Henderikse? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jan Henderikse. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jan Henderikse en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jan Henderikse te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jan Henderikse!

Volg het aanbod kunst van Jan Henderikse te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jan Henderikse te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jan Henderikse instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jan Henderikse kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jan Henderikse!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jan Henderikse kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jan Henderikse en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jan Henderikse via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jan Henderikse of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jan Henderikse?

Kunst kopen van Jan Henderikse begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jan Henderikse, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jan Henderikse. Om meer kans te maken om de Jan Henderikse te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jan Henderikse! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.