• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
Jan Hoving (1938)
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Jan Hoving

Jan Hoving (1938)

Kunstenaar

Jan HOVING (Groningen 1938)

tekenaar en schilder.

Geboren te Groningen 1938.

Opleiding:
Jan Hoving is opgegroeid in een kunstzinnig milieu waar veel aandacht was voor teken- en schilderkunst, Hoving is de zoon van schilder Wietse Hoving (1911-1999). Hoving is autodidact kunstenaar, tot zijn vijfendertigste werkte hij als decorateur en etaleur om zich vervolgens volledig aan het kunstenaarschap te wijden. Als autodidact kunstenaar heeft Jan Hoving deelgenomen aan de Groep NU.

Hoving schilderde voornamelijk figuratieve werken, die enigszins aan Picasso doen denken, deze figuratie raakte in de jaren zeventig geheel op de achtergrond. In de jaren tachtig maakte Hoving kennis met het werk van de Muhlheimer Freiheit en gaat ook hij werken in een meer figuratief-expressieve stijl. De strenge seriematige stijl die hij in de jaren '70 hanteerde behoort dan tot het verleden. Jan Hoving beschouwt zichzelf meer als een tekenaar dan een schilder, de oplossing vindt hij in gebruik van zogenaamde oilsticks: olieverf in de vorm van potloden waarbij toch het tekenen voorop staat.

Exposities en prijzen:

Groninger Museum heeft een groot aantal werken op papier van Jan Hoving uit de periode 1970-1980 in hun bezit.

Door:Arthur Brouwers

Aangeboden items
1
Verkochte items
7
Nationaliteit
Nederlands
Links
Favoriet
FA. (9 x Favoriet)
filters
1 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Aftersale
Jan Hoving - Titel onbekend kopen? Bied vanaf 50!
Jan Hoving - Titel onbekend

Tekening / Aquarel

Geplaatst doorLiesbethK

Eindtijd11-01-2022 om 22:59

Jaartal1979
TechniekPen (Inkt)
Afmetingen65 cm x 97 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst

Kunst kopen van Jan Hoving

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jan Hoving? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jan Hoving. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jan Hoving en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jan Hoving te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jan Hoving!

Volg het aanbod kunst van Jan Hoving te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jan Hoving te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jan Hoving instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jan Hoving kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jan Hoving!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jan Hoving kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jan Hoving en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jan Hoving via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jan Hoving of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jan Hoving?

Kunst kopen van Jan Hoving begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jan Hoving, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jan Hoving. Om meer kans te maken om de Jan Hoving te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jan Hoving! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.