Jan Strube (1892-1985)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Jan Strube
Jan Strube (1892-1985)

Jan Strube (1892-1985)

Kunstschilder, Graficus, Tekenaar

Jan STRUBE (Amsterdam 1892 – Breda 1985)

Biografie / Opleiding

Jan Strube volgde na de ambachtsschool zijn opleiding aan de Quellinusschool, een schilder- en tekenschool die de voorloper was van de Rietveld Academie. Na zijn militaire dienst tijdens de Eerste Wereldoorlog werd Strube lid van kunstenaarsclub De Onafhankelijken en later ook van Arti et Amicitiae. Na de geboorte van zijn tweede dochter in 1927 wisselden Strube en zijn vrouw Amsterdam in voor een huisje nabij Breda. In 1933 richtte hij samen met drie andere kunstenaars de Bredasche Kunstkring op, waarmee hij een bekend figuur werd in Breda. Strube staat vooral bekend om zijn litho’s van het Brabantse landschap en boerenleven. Daarnaast maakte hij ook stillevens in olieverf. De stichting Vrienden van Jan Strube houdt zijn artistieke nagedachtenis in ere en organiseert exposities en lezingen.

Exposities en prijzen

Vanaf de oprichting van de Bredasche Kunstkring werd het werk van Strube regelmatig geëxposeerd in Breda en andere Brabantse plaatsen. Zijn werk hangt nog steeds in onder andere Stedelijk Museum Amsterdam en Breda.

Aangeboden items
1
Verkochte items
46
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Jan Strube - 2 gesigneerde litho's: begijnhof + .... kopen? Bied vanaf 120!
Jan Strube (1892-1985) Nederlands 2 gesigneerde litho's: begijnhof + ....
TechniekLitho
Afmetingen20.5 cm x 31 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 120
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Jan Strube

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jan Strube? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jan Strube. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jan Strube en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jan Strube te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jan Strube!

Volg het aanbod kunst van Jan Strube te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jan Strube te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jan Strube instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jan Strube kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jan Strube!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jan Strube kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jan Strube en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jan Strube via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jan Strube of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jan Strube?

Kunst kopen van Jan Strube begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jan Strube, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jan Strube. Om meer kans te maken om de Jan Strube te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jan Strube! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.