JAS (1945-2002)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. JAS
JAS (1945-2002)

JAS (1945-2002)

Kunstenaar

JAS (Hillegom 1945 - Antwerpen 2002)

JAS is pseudoniem voor Johannes Adrianus Smit

Schilder, graficus, beeldhouwer, installatiekunstenaar.

Opleiding: JAS was autodidact.

Het abstract expressionistische werk van JAS is onder meer geïnspireerd door het landschap van het zuidelijke deel van Zweden, dat in het voorjaar geel kleurt, en door het Duits expressionisme. In 1983 is JAS in Belgi_ gaan wonen en in 1986 richtte hij samen met Henk Klinkhamer en Robert van Vliet de kunstenaarsgroep Sybarit op. Door zijn hekel aan tubeverf, heeft JAS een eigen zachte verf ontwikkeld, die goed te zien is in zijn werk. Ook maakte hij een 'JAS-krijt' - ook wel bekend als Clowny - dat ook werd gebruikt door Willem de Kooning (bij wie JAS enige tijd in het atelier werkte) en Karel Appel.

Exposities en prijzen:

Het werk van JAS is geëxposeerd in onder meer de Verenigde Staten, Frankrijk, België, Italië en Nederland.

Aangeboden items
2
Verkochte items
206
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
JAS - Geen titel kopen? Bied vanaf 88!
JAS (1945-2002) Nederlands Geen titel
TechniekMonotype
Afmetingen40 x 35 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 88
Bied mee Bied mee
JAS - Geen titel kopen? Bied vanaf 750!
JAS (1945-2002) Nederlands Geen titel
TechniekOlieverf
Afmetingen40 x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstOp Spieraam
Openingsbod
€ 750
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van JAS

Wilt u graag een kunstwerk kopen van JAS? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van JAS. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van JAS en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van JAS te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen JAS!

Volg het aanbod kunst van JAS te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van JAS te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u JAS instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe JAS kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van JAS!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van JAS kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van JAS en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van JAS via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van JAS of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van JAS?

Kunst kopen van JAS begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van JAS, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van JAS. Om meer kans te maken om de JAS te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van JAS! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.