Johan Claassen (1943)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Johan Claassen
Johan Claassen (1943)

Johan Claassen (1943)

Kunstenaar

Johan CLAASSEN

Schilder, tekenaar, beeldhouwer, assemblagekunstenaar.

Geboren te Beek en Donk (Laarbeek) in 1943.

Opleiding:

Johan Claassen volgde van 1963 tot 1966 zijn opleiding aan de vrije afdeling van de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede.

Hij woont en werkt in Bakel.

Johan Claassen laat vaak externe factoren een bepalende invloed hebben op zijn kunst. Zaken die hij op een bepaalde plek aantreft, bijvoorbeeld in een verlaten fabriek, of natuurlijke elementen, zoals de wind, vormen dan de basis voor het werk. Zo wordt er een knipoog toegevoegd aan de melancholische toon die Claassens werk vaak heeft. Naast zijn eigen kunstenaarschap, heeft Claassen docentschap bekleed aan onder andere de Academie Minerva in Groningen en het St. Joost in Den Bosch.

Exposities en prijzen:

Het werk van Johan Claassen is in verschillende Nederlandse galeries en op meerdere beurzen tentoongesteld. Zijn werk is bovendien opgenomen in een aantal musea, waaronder het Stedelijk Museum Amsterdam.

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
2
Verkochte items
30
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Johan Claassen - OVER DE LIEFDE kopen? Bied vanaf 99!
Johan Claassen (1943) Nederlands OVER DE LIEFDE
TechniekAcryl
Afmetingen31 cm x 48 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPaneel
Openingsbod
€ 99
Bied mee Bied mee
Johan Claassen - Zeefdruk op multiplex masker, P.M. en de molen te Uden bij avond kopen? Bied vanaf 100!
Johan Claassen (1943) Nederlands Zeefdruk op multiplex masker, P.M. en de molen te Uden bij avond
TechniekHout
Afmetingen38 cm x 22 cm x 5 cm (h x b x d)
GesigneerdHandgesigneerd
Openingsbod
€ 100
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Johan Claassen

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Johan Claassen? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Johan Claassen. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Johan Claassen en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Johan Claassen te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Johan Claassen!

Volg het aanbod kunst van Johan Claassen te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Johan Claassen te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Johan Claassen instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Johan Claassen kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Johan Claassen!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Johan Claassen kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Johan Claassen en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Johan Claassen via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Johan Claassen of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Johan Claassen?

Kunst kopen van Johan Claassen begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Johan Claassen, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Johan Claassen. Om meer kans te maken om de Johan Claassen te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Johan Claassen! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.