Jörg Remé (1941)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Jörg Remé
Jörg Remé (1941)

Jörg Remé (1941)

Kunstenaar

Jörg REMÉ (Danzig 1941)

Schilder, Graficus

Opleiding:

Studie aan de Akademie der Bildenden Künste in Neurenberg en Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Tevens Accademia di belli Arti in Florence en Docent aan de Koninklijke Akademie voor Kunst en Vormgeving in 's-Hertogenbosch

Hij woont en werkt in Amsterdam en Venetië

Net als bij zijn voorbeelden uit de Renaissance kenmerken de schilderijen van Remé zich door een bijzonder heldere vlakverdeling. Scherp afgebakende vormen en figuren vormen tezamen de door hem geschapen droomwereld. Kleur speelt daarin altijd een belangrijke rol. Inhoudelijk zijn de schilderijen en litho's een afspiegeling van de zich steeds vernieuwende kunstenaar. In de beginperiode van de Remiaanse figuur experimenteert hij bijvoorbeeld met elementen uit badkamers. Kranen, water, bronnen, het zijn eeuwenoude symbolen voor de reiniging, de wedergeboorte, in dit geval misschien wel de wedergeboorte van de schilder zelf. Een Januskop die opduikt symboliseert de bewaking van het nieuwe en het oude. En ook dit is terug te voeren op Remé. Een aantal keren in de afgelopen decennia week Remé af van zijn oude vertrouwde lijn. Zo maakt hij in de zeventiger jaren - hij vraagt zich af of hij het allemaal wel goed doet - een korte uitstap naar de schilderkunst van het Wilde Schilderen. En wanneer hem rond 1990 het gevoel bekruipt dat hij te gecontroleerd werkt en te veel plant, besluit hij om een ander materiaal te kiezen: pastel. Remé: "Het werken met pastel staat dichter bij het tekenen, terwijl je er dezelfde diepe kleuren mee kunt bereiken als met olieverf." Hij gebruikt aanvankelijk warme kleuren, vooral rood. Later sluipen er rustiger tinten in zijn werk uit deze periode. De pastels hebben inderdaad een spontanere uitstraling dan de olieverfschilderijen van vroegere datum. Af en toe lijken ze zelfs schetsmatig, zonder daarbij echter aan kracht in te boeten

Exposities en prijzen:

Museum Boymans-van Beuningen, Rotterdam Stedelijk Museum, Amsterdam Gemeentemuseum, Arnhem Museum von Moderne Kunst, Strassburg

Aangeboden items
8
Verkochte items
282
Nationaliteit
Duits Duits  Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Jörg Remé - Kleurrijke figuur kopen? Bied vanaf 54!
Jörg Remé (1941) Duits Nederlands Kleurrijke figuur
TechniekLitho
Afmetingen45 x 39 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 54
Bied mee Bied mee
Jörg Remé - Original-Farblithografie, 1973 kopen? Bied vanaf 140!
Jörg Remé (1941) Duits Nederlands Originele kleurenlitho, 1973
TechniekLitho
Afmetingen65.5 x 51 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 140
Bied mee Bied mee
Jörg Remé - Drie figuren kopen? Bied vanaf 49!
Jörg Remé (1941) Duits Nederlands Drie figuren
TechniekLitho
Afmetingen58 x 73 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 49
Bied mee Bied mee
Jörg Remé - Regenboogmeisje, litho kopen? Bied vanaf 45!
Jörg Remé (1941) Duits Nederlands Regenboogmeisje, litho
TechniekLitho
Afmetingen66 x 51 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 45
Bied mee Bied mee
Jörg Remé - geen titel kopen? Bied vanaf 60!
Jörg Remé (1941) Duits Nederlands geen titel
TechniekZeefdruk
Afmetingen70 x 63 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 60
Bied mee Bied mee
Jörg Remé - Figuur, litho kopen? Bied vanaf 40!
Jörg Remé (1941) Duits Nederlands Figuur, litho
TechniekLitho
Afmetingen66 x 51 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 40
Bied mee Bied mee
Jörg Remé - Litho - 1973 kopen? Bied vanaf 49!
Jörg Remé (1941) Duits Nederlands Litho - 1973
TechniekLitho
Afmetingen66 x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 49
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Jörg Remé

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jörg Remé? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jörg Remé. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jörg Remé en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jörg Remé te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jörg Remé!

Volg het aanbod kunst van Jörg Remé te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jörg Remé te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jörg Remé instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jörg Remé kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jörg Remé!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jörg Remé kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jörg Remé en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jörg Remé via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jörg Remé of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jörg Remé?

Kunst kopen van Jörg Remé begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jörg Remé, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jörg Remé. Om meer kans te maken om de Jörg Remé te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jörg Remé! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.