Jules Bekker (1939)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Jules Bekker
Jules Bekker (1939)

Jules Bekker (1939)

Kunstenaar

Jules BEKKER (Den Haag 1939)

Schilder, Graficus

Opleiding:

Jules Bekker volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag en de Vrije Academie te Den Haag.

Hij woont en werkt te Harlingen

Jules Bekker is een zeer getalenteerde kunstenaar die elke keer opnieuw er in slaagt de beschouwer te verrassen door zijn originaliteit en zijn inventiviteit. De dansende lijnen en patronen in combinatie met herkenbare figuren zijn karakteristiek te noemen voor zijn werk. De iconografie van zijn personages, doorgaans bestaande uit mensen en dieren met een meestal zonovergoten achtergrond, geeft een sensuele en tegelijkertijd humoristische impressie. Zijn latere werk bestaat uit droom-landschappen met surrealistische motieven, geschilderd op kleine doeken. Jules Bekker schildert een wereld in ontwikkeling; niets staat nog vast. Rotsachtige formaties, bewoond door groteske, fantasie dieren met zachte, subtiele kleuren en dynamische structuren als achtergrond. De luchten zijn nevelig en in de rotsen zijn fossielen waar te nemen, getuigen van eerder leven. In deze landschappen combineert Bekker grafische technieken met schildertechnieken. Jules Bekker specialiseert zich later in scherpere contouren en fragmentarische figuren op een harmonieuze compositie van kleurrijke omgevingen. Op bepaalde momenten bereiken de schilderijen een mate van abstractie. Het werk van Jules Bekker is ondogmatisch en positief, briljant van kleur en zonnig van karakter.

Exposities en prijzen:

Gemeente Museum, Den Haag Stedelijk Museum Het Prinsenhof, Delft Museum Fodor, Amsterdam Stedelijk Museum, Schiedam

Aangeboden items
0
Verkochte items
73
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Jules Bekker (1939) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 73 items van Jules Bekker (1939) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 20 mensen die Jules Bekker (1939) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Jules Bekker

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jules Bekker? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jules Bekker. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jules Bekker en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jules Bekker te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jules Bekker!

Volg het aanbod kunst van Jules Bekker te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jules Bekker te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jules Bekker instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jules Bekker kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jules Bekker!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jules Bekker kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jules Bekker en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jules Bekker via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jules Bekker of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jules Bekker?

Kunst kopen van Jules Bekker begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jules Bekker, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jules Bekker. Om meer kans te maken om de Jules Bekker te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jules Bekker! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.