Kay Bojesen (1886-1958)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kay Bojesen
Kay Bojesen (1886-1958)

Kay Bojesen (1886-1958)

Designer

Kay BOJESEN (Kopenhagen 1886 - Gentofte 1958)

Kay Bojesen werkte als zilversmid bij Georg Jensen, toen hij besloot zijn studie in edelmetalen te voltooien. Na zijn afstuderen werkte hij een periode bij een ambachtsman in Parijs, waarna hij bij terugkomst in 1913 zijn eigen atelier in Kopenhagen opende. Met name in het begin komt de Art Nouveau stijl sterk naar voren in zijn werk. Later ontwikkelde hij een eigen moderne stijl waarbij simpele vormen, weinig tot geen decoratie en mechanische productie een belangrijke rol spelen. Bojesen is medeoprichter van de in 1931 geopende winkel en galerie Den Permanente, waar het beste van Deens Design wordt gepresenteerd. In 1938 ontwerpt hij het beroemde Grand Prix bestek, wat later ook in RVS werd vervaardigd. Naast metaalwerk hield Bojesen zich ook bezig met hout . Zijn houten dieren kregen veel internationale roem toen hij ze vanaf 1922 presenteerde. De studio van Kay Bojesen is na zijn dood overgenomen door zijn zoon en is nog steeds actief met het produceren van hoogwaardig design.

Aangeboden items
Verkochte items
Nationaliteit
Deens Deens  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Kay Bojesen (1886-1958) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Design kopen van Kay Bojesen

Wilt u graag design kopen van Kay Bojesen? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke designobjecten van Kay Bojesen. Betaalbare en exclusieve design van Kay Bojesen en andere erkende ontwerpers en fabrikanten is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle designobjecten van Kay Bojesen te koop bij Kunstveiling!

Volg het aanbod design van Kay Bojesen te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod design van Kay Bojesen te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Kay Bojesen instellen als favoriet. Wanneer er nieuwe Kay Bojesen design in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle designobjecten van uw favoriete designers of kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk design van Kay Bojesen!

Waarom via Kunstveiling designobjecten van Kay Bojesen kopen?

Via Kunstveiling koopt u designobjecten van Kay Bojesen en andere erkende ontwerpers en fabrikanten tegen veilingprijzen. Design kopen van Kay Bojesen via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe items in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf design van Kay Bojesen of andere erkende designers of fabrikanten verkopen. Meer over het verkopen via Kunstveiling leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een design item van Kay Bojesen?

Design kopen van Kay Bojesen begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een designobject van Kay Bojesen, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het item, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op design van Kay Bojesen. Om meer kans te maken om het designobject van Kay Bojesen te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het designobject helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere design items van Kay Bojesen! Let op: lees voordat u gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.