Kees Verwey (1900-1995)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kees Verwey
Kees Verwey (1900-1995)

Kees Verwey (1900-1995)

Kunstenaar

Kees VERWEY

GRAFICUS, TEKENAAR EN SCHILDER

Geboren te Amsterdam in 1900. Overleden in Haarlem in 1995

Opleiding: Kees Verwey volgde zijn opleiding aan de School voor Kunst en Kunstnijverheid in Haarlem, waarna hij zijn studie vervolgde aan de Amsterdamse Rijksakademie van beeldende kunsten.

De kunstenaar woonde en werkte onder andere in Amsterdam en Haarlem en omstreken.

Kees Verwey maakte in de 20e eeuw naam als kunstschilder, aquarellist en tekenaar. Daarnaast stond hij bekend om zijn koppige, dwarse persoonlijkheid. Verwey werd geboren in Haarlem, in een familie van schilders, dichters en architecten, en geldt als een ware vertegenwoordiger van de school van de klassieken, maar met een eigen ?twist?. Zijn thema?s bestaan uit kleur en vorm, bloemen en verval, vrouwen, objecten en materie, allen geschilderd in zijn studio aan het Spaarne onder constant wisselende lichtval en sfeer.??

Bron: http://keesverwey.org/

Prijzen:

Kees Verwey ontving in 1961 de Rembrant-prijs en was mede-oprichter van de Hollandse-Aquarellisten Kring.

Aangeboden items
2
Verkochte items
41
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (77 x Favoriet)
filters
2 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid
Kees Verwey - Krijttekening: Kerkstraat in Haarlem kopen? Bied vanaf 250!
Kees Verwey - Krijttekening: Kerkstraat in HaarlemTekening / Aquarel
Geplaatst doorKiewitKunst
Eindtijd 10-02-2023 om 20:49
Jaartal1960
TechniekPastel/Krijt
Afmetingen25.5 cm x 17.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstAlleen in Passe-partout

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Kees Verwey - 7 boekwerken - 'Het Atelier' is gesigneerd met opdracht 1976 kopen? Bied vanaf 75!
Kees Verwey - 7 boekwerken - 'Het Atelier' is gesigneerd met opdracht 1976Kunstboeken
Geplaatst doorMiles
Eindtijd 18-12-2022 om 10:37
Jaartal1976
TechniekSoftcover
Afmetingen28.5 cm x 28.5 cm (h x b)

Kunst kopen van Kees Verwey

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Kees Verwey? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Kees Verwey. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Kees Verwey en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Kees Verwey te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Kees Verwey!

Volg het aanbod kunst van Kees Verwey te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Kees Verwey te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Kees Verwey instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Kees Verwey kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Kees Verwey!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Kees Verwey kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Kees Verwey en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Kees Verwey via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Kees Verwey of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Kees Verwey?

Kunst kopen van Kees Verwey begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Kees Verwey, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Kees Verwey. Om meer kans te maken om de Kees Verwey te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Kees Verwey! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.