Lex Grote (1958)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Lex Grote
Lex Grote (1958)

Lex Grote (1958)

Kunstenaar

Lex GROTE

Schilder, Graficus

Geboren op 1958 te Eindhoven

Opleiding:

1973-1977 de Grafische Opleiding in Eindhoven en studeerde van 1979-1983 aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in ‘s-Hertogenbosch

Woont en werkt in Eindhoven

Het werk van Lex Grote wordt gekenmerkt door helderheid: wars van theorievorming is het precies dat wat het voorstelt. Zijn schilderijen zijn “beeld” en niet “een verhaal”. Daardoor sluit zijn werk aan op de moderne Nederlandse traditie van ‘De Stijl” en het ‘Constructivisme’.

Hij vertrekt vanuit een direct model, een beeld, geluid, spanning .. en geeft zich over aan het ambacht, de emotie, de uitspatting. Hij volgt het krachtenveld en bouwt met grafische lijnen voor houvast.
Vervolgens maakt hij ruimte, schildert stukken weg,
haalt vlakken naar voren en bouwt aan terugkerende patronen. Het vaak meerdere lagen verf aanbrengen maakt van zijn schilderijen “een gebeuren”: het gaat hem in zijn schilderen niet om verschijningsvormen maar om realisme.

Exposities en prijzen:

Lex Grote exposeerde onder meer op Aruba, in Rotterdam, Amsterdam en veel in Eindhoven en de wijde omgeving in diverse galerieën en neemt regelmatig deel aan kunstbeurzen. Hij heeft ook continue exposities in zijn privé galerie aan de Geldropseweg in Eindhoven. Lex Grote wordt bewonderd door collectioneurs [zoals de Hammerstein Collection] en liefhebbers en bevindt zich in vele bedrijfscollecties.

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
0
Verkochte items
10
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (9 x Favoriet)
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Lex Grote (1958) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Lex Grote (1958) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Lex Grote

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Lex Grote? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Lex Grote. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Lex Grote en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Lex Grote te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Lex Grote!

Volg het aanbod kunst van Lex Grote te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Lex Grote te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Lex Grote instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Lex Grote kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Lex Grote!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Lex Grote kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Lex Grote en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Lex Grote via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Lex Grote of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Lex Grote?

Kunst kopen van Lex Grote begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Lex Grote, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Lex Grote. Om meer kans te maken om de Lex Grote te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Lex Grote! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.