• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
Livinus van de Bundt (1909-1979)
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Livinus van de Bundt

Livinus van de Bundt (1909-1979)

Kunstenaar

Livinus van de BUNDT (Zeist 1909 - Den Haag 1979)

Lichtkunstenaar, Graficus, Videokunstenaar

Opleiding: Livinus van de Bundt wordt gerekend tot de ?Nieuwe Haagse School? en is oprichter van de ?Vrije Academie? te Den Haag. Hij woonde en werkte in Den Haag

Het werk van Livinus van de Bunt is zich gaan ontwikkelen van realistische kunst in de beginjaren tot zeer avant-gardistische kunst in zijn latere loopbaan. Waar hij eerst realistisch, academisch werkte werd hij later be_nvloed door diverse stijlen. Na zijn academisch werk werkte Livinus van de Bundt meer expressionistisch, onder invloed van de Duitse expressionisten.In de jaren 50 gaat van de Bundt steeds meer experimenteren en zoekt hij de grenzen aan de mogelijkheden op de grafiek. Hij werkt met duidelijk reli_f en met zeer expressieve vormen en dik op liggende, vaak zwarte, verf. Na ?klaar te zijn? met deze experimenten met de meer traditionele grafiek, gaat hij zich toeleggen op fotografiek. Hiermee maakt hij naam in de (internationale) avant-garde kunst. Na de fotografiek maakt Livinus van de Bundt naam als lichtkunstenaar, waarbij hij met een ?lichtpenseel? lichtstromen laat lopen op lichtgevoelig materiaal. Tevens maakt hij videokunst en al heel vroeg, werk met gebruik van de computer.

Exposities en prijzen:

Grafiek van 1955-1957 - Stedelijk Museum Amsterdam - 1957 (solo)Fotopeinture - Stedelijk Museum Amsterdam - 1958-1959 (solo)KunstLichtKunst - Stedelijk Van Abbemuseum Eindhoven - 1966 (groepsexpositie)

Door: Arthur Brouwers>

Aangeboden items
2
Verkochte items
34
Nationaliteit
Nederlands
Links
Favoriet
FA. (9 x Favoriet)
filters
2 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Aftersale
Livinus van de Bundt - Liggend Naakt - Litho kopen? Bied vanaf 45!
Livinus van de Bundt - Liggend Naakt - Litho

Grafiek na 1900

Geplaatst doorlenteman

Eindtijd10-05-2022 om 19:13

Jaartal1945
TechniekLitho
Afmetingen22 cm x 30 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Aftersale
Livinus van de Bundt - La fille pleurante - Ets kopen? Bied vanaf 45!
Livinus van de Bundt - La fille pleurante - Ets

Grafiek na 1900

Geplaatst doorlenteman

Eindtijd26-05-2022 om 19:56

Jaartal1943
TechniekEts
Afmetingen28 cm x 22 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst

Kunst kopen van Livinus van de Bundt

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Livinus van de Bundt? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Livinus van de Bundt. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Livinus van de Bundt en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Livinus van de Bundt te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Livinus van de Bundt!

Volg het aanbod kunst van Livinus van de Bundt te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Livinus van de Bundt te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Livinus van de Bundt instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Livinus van de Bundt kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Livinus van de Bundt!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Livinus van de Bundt kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Livinus van de Bundt en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Livinus van de Bundt via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Livinus van de Bundt of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Livinus van de Bundt?

Kunst kopen van Livinus van de Bundt begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Livinus van de Bundt, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Livinus van de Bundt. Om meer kans te maken om de Livinus van de Bundt te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Livinus van de Bundt! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.