• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
Loes van Groningen (1884-1970)
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Loes van Groningen

Loes van Groningen (1884-1970)

Kunstenaar

Lucie (Loes) Meeles-van Groningen (Zwolle, 1 september 1884 - Bussum, 5 juni 1970) was een Nederlandse schilderes.Van Groningen was lid van de patriciaatsfamilie Van Groningenen een dochter van ir. Steven van Groningen (1851-1926) en Johanna Margaretha van Koningsveld (1858-1912). Ze kwam uit een kunstzinnig milieu, haar vader was concertpianist en muziekschooldirecteur, haar grootvader Jacobus van Koningsveldwas aanvankelijk kunstschilder, later fotograaf. Hij werd daarin opgevolgd door zijn vrouw Lucie Blachet, naar wie Van Groningen was vernoemd.Van Groningen kreeg haar opleiding aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam(1908-1909), als leerling van Carel Dake en Pieter Dupont.[1] Vervolgens studeerde ze in Parijs aan de Acad_mie Colarossi (1910-1911). Na haar terugkomst woonde ze in Oegstgeest. In 1913 trouwde ze met de twaalf jaar oudere Derk Meeles (1872-1958), die als kunstschilder in Larenwoonde en werkte. Van Groningen schilderde, aquarelleerde en tekende in een impressionistische stijl en vervaardigde onder andere landschappen, stillevens en portretten.In 1968 trok Van Groningen in bij een pleegzoon in Bussum, waar ze twee jaar later op 85-jarige leeftijd overleed

Aangeboden items
2
Verkochte items
5
Nationaliteit
Nederlands
Links
Favoriet
FA. (4 x Favoriet)
filters
2 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Aftersale
Loes van Groningen - Dorpstafereel kopen? Bied vanaf 20!
Loes van Groningen - Dorpstafereel

Grafiek na 1900

Geplaatst doorEdwin_76

Eindtijd04-05-2022 om 19:09

Periode1945 t/m 1999
TechniekEts
Afmetingen29.7 cm x 34.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Aftersale
Loes van Groningen - Dorpsstraat kopen? Bied vanaf 20!
Loes van Groningen - Dorpsstraat

Grafiek na 1900

Geplaatst doorEdwin_76

Eindtijd04-05-2022 om 19:13

Periode1945 t/m 1999
TechniekEts
Afmetingen37.5 cm x 30.7 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst

Kunst kopen van Loes van Groningen

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Loes van Groningen? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Loes van Groningen. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Loes van Groningen en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Loes van Groningen te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Loes van Groningen!

Volg het aanbod kunst van Loes van Groningen te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Loes van Groningen te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Loes van Groningen instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Loes van Groningen kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Loes van Groningen!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Loes van Groningen kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Loes van Groningen en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Loes van Groningen via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Loes van Groningen of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Loes van Groningen?

Kunst kopen van Loes van Groningen begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Loes van Groningen, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Loes van Groningen. Om meer kans te maken om de Loes van Groningen te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Loes van Groningen! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.