Lucio Fontana (1899-1968)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Lucio Fontana
Lucio Fontana (1899-1968)

Lucio Fontana (1899-1968)

Kunstenaar

Lucio FONTANA (Rosario de Santa Fé 1899 - Comabbio 1968)

Beeldend kunstenaar - Schilder - Concept Art

Opleiding

Lucio Fontana, volgde een traditionele beeldhouwopleiding in Milaan aan Accademia di Brera van 1928 tot 1930. Na zijn beeldhouwopleiding in Milaan keerde Fontana in 1921 terug naar Argentinië. Om vanaf 1927 weer terug te keren naar Milaan om te studeren en te wonen. In 1937 keerde de beeldend kunstenaar opnieuw terug naar Argentinië en vestigde zich tenslotte in 1947 definitief in Milaan.

Biografie

Lucio Fontana was een Argentijns-Italiaanse beeldend kunstenaar. Fontana maakte vooral abstracte kunstwerken en was een van de eerste kunstenaars die environments maakte. Lucio Fontana, heeft vooral bekendheid gekregen door de daadwerkelijke handeling die hij aan zijn doeken toebracht. Hij stond voor een geprepareerd vaak monochroom gekleurd opgespannen schilderdoek. Nadat hij een bepaalde concentratie had, haalde hij plotseling uit met een mes en stak in zijn doek. Deze sneden worden "tagli" genoemd. Het linnen schilderij scheurt en onder de druk van het mes wordt de ruimte achter het schilderij zichtbaar. Hij zocht naar trefzekere sneden, die verfijnd van vorm en ritme waren. Bij Fontana is het schilderij gelijk aan de handeling. Kunstenaar Fontana is een grote inspiratiebron geweest voor de Nul beweging en de Zero groep.

Exposities en prijzen

Museum of Fine Arts, Boston

Van Abbemuseum, Eindhoven

Stedelijk Museum, Amsterdam

Centre Pompidou, Paris

Abstraction-Creation 1945

Manifesto Bianco 1946

Biënnale Venetië 1966

Aangeboden items
1
Verkochte items
21
Nationaliteit
Argentijns Argentijns  Italiaans Italiaans  
Links
Favoriet
filters
Lucio Fontana - Lucio Fontana graphics, multiples and more kopen? Bied vanaf 1!
Lucio Fontana (1899-1968) Argentijns Italiaans Lucio Fontana graphics, multiples and more
TechniekHardcover
Afmetingen25 cm x 17 cm (h x b)
Openingsbod
€ 1
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Lucio Fontana

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Lucio Fontana? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Lucio Fontana. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Lucio Fontana en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Lucio Fontana te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Lucio Fontana!

Volg het aanbod kunst van Lucio Fontana te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Lucio Fontana te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Lucio Fontana instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Lucio Fontana kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Lucio Fontana!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Lucio Fontana kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Lucio Fontana en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Lucio Fontana via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Lucio Fontana of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Lucio Fontana?

Kunst kopen van Lucio Fontana begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Lucio Fontana, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Lucio Fontana. Om meer kans te maken om de Lucio Fontana te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Lucio Fontana! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.