Marijke Verhoef (1946)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Marijke Verhoef
Marijke Verhoef (1946)

Marijke Verhoef (1946)

Kunstenaar

Marijke VERHOEF (Groningen 1946)

Schrijver, Schilder, Graficus

Opleiding:

Marijke Verhoef volgde haar opleiding aan de Academie voor Industriële vormgeving te Eindhoven en de Vrije Academie te Den Haag.

Ze woont en werkt in Den Haag

In Marijke Verhoefs prenten, tekeningen en schilderijen komen de twee werelden samen. Geometrisch vlakken worden met een woest handschrift ingekleurd en afgewisseld met egaal gekleurde, vaak mechanisch gedrukte vormen. Kloeke geometrische vormen worden over fijngevoelige lijntekeningen geplaatst. Ze combineert tekenkunst met druktechnieken als lithografie en zeefdruk vaak in één en hetzelfde werk. Hiermee wordt de synthese tussen de emotionele en de rationele kant van haar werk nog eens extra benadrukt.

Het werk van Marijke Verhoef lijkt abstract. Toch is de werkelijkheid in veel gevallen haar uitgangspunt. Met name laat ze zich inspireren door haar vele en verre reizen. In haar lijntekeningen zijn vaak landkaarten en door de kunstenares geplande of gevolgde routes verwerkt. Ook de geometrisch aandoende vormen kunnen verwijzen naar objecten uit de werkelijkheid zoals in een serie vazen die zij maakte. Het werk van Verhoef boeit echter vooral als abstracte compositie omdat zij de tegengestelde uitgangspunten op een heldere en directe wijze samen weet te brengen.

Exposities en prijzen:

Galerie Westeinde, Den Haag Galerie De Fiets, Delft Galerie Stelling, Leiden

Aangeboden items
3
Verkochte items
28
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
FA. (6 x Favoriet)
filters
3 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid
Marijke Verhoef - Lente kopen? Bied vanaf 20!
Marijke Verhoef - LenteGrafiek (handgesigneerd)
Geplaatst doorNoudje
Eindtijd 12-02-2023 om 20:27
Periode1945 t/m 1999
TechniekZeefdruk
Afmetingen46 cm x 46 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Marijke Verhoef - zonder titel kopen? Bied vanaf 10!
Marijke Verhoef - zonder titelGrafiek (handgesigneerd)
Geplaatst doorKunstbedrijf
Eindtijd 25-12-2022 om 22:54
Jaartal2000
TechniekZeefdruk
Afmetingen57 cm x 75 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Marijke Verhoef - zonder titel kopen? Bied vanaf 10!
Marijke Verhoef - zonder titelGrafiek (handgesigneerd)
Geplaatst doorKunstbedrijf
Eindtijd 25-12-2022 om 22:57
Jaartal2000
TechniekZeefdruk
Afmetingen57 cm x 75 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst

Kunst kopen van Marijke Verhoef

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Marijke Verhoef? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Marijke Verhoef. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Marijke Verhoef en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Marijke Verhoef te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Marijke Verhoef!

Volg het aanbod kunst van Marijke Verhoef te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Marijke Verhoef te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Marijke Verhoef instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Marijke Verhoef kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Marijke Verhoef!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Marijke Verhoef kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Marijke Verhoef en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Marijke Verhoef via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Marijke Verhoef of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Marijke Verhoef?

Kunst kopen van Marijke Verhoef begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Marijke Verhoef, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Marijke Verhoef. Om meer kans te maken om de Marijke Verhoef te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Marijke Verhoef! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.